Tot ce trebuie să știi despre testele de coronavirus

De Bianca Prangate, pe

Alături de izolarea socială, testarea masivă a oamenilor suspecți de coronavirus reprezintă cea mai mare șansă pe care o avem în lupta cu pandemia de coronavirus.

De ce este importantă testarea

Importanța testării vine din faptul că doar așa pot fi carantinați oamenii infectați, astfel încetinind răspândirea virusului. Persoanele care se califică pentru testarea de coronavirus trebuie să aibă simptome ale bolii COVID-19 și/sau să fi intrat în contact cu o persoană infectată, potrivit Science Alert.

Simptomele bolii sunt reprezentate, în cele mai multe cazuri, de febră, tuse seacă și dificultate în respirație. Pentru că aceste simptome seamănă destul de mult cu cele ale gripei, este nevoie de teste care să determine diagnosticul corect.

În ce constă testarea

Procesul de testare este, în sine, unul foarte simplu pentru pacient. Implică un exudat din adâncul cavității nazale a unui pacient, prin care se colectează niște celule.

Citeşte și: Coronavirusul ar rezista până la 17 zile pe anumite suprafețe

Exudatul este trimis către un laborator. Acolo, se stabilește dacă celulele colectate sunt sau nu infectate cu noul coronavirus. De regulă, rezultatele sunt aflate la un interval de 24-72 de ore de la analize.

Cine are nevoie să fie testat

Dacă este să privim lucrurile realist, este imposibil ca toate persoanele care au simptome de gripă să fie testate, din cauza numărului insuficient de teste.

Însă există mai multe persoane care ar trebui să aibă prioritate, prin acestea numărându-se oamenii care au luat contact cu persoane infectate, membrii personalului medical care au avut contact cu pacienți bolnavi, oamenii cu simptome ale bolii care locuiesc în zone cu rate mari de COVID-19, vârstnicii de peste 65 de ani și oamenii care suferă de boli cronice.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!