Testul simplu prin care afli dacă mănânci mere cu chimicale

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 27 octombrie 2021, 15:51
Merele pe care le găsim în supermarket-uri sunt, în mare parte, tratate cu tot felul de chimicale, printre care și ceară, pentru a nu expira prea repede. Așa se face că vrem să ajungem acasă cu o porție de sănătate, însă nu facem în schimb decât să ne-o periclităm.

Ceara care se folosește pentru a da merelor strălucire și… rezistență se obține din substanțe toxice, care ne fac rău. Aceeași ceară are capacitatea de a păstra în coaja merelor toate pesticidele și tratamentele care au fost folosite pentru creșterea merelor, până la recoltare.

Citește și: Detoxifică-ți colonul cu acest amestec din mere și miere

Așadar, aceste substanțe nu se vor îndepărta printr-o simplă spălare cu apă rece, așa cum se întâmplă în cazul merelor netratate cu ceară. Dacă le consumăm pe termen lung în această formă, crește chiar posibilitatea de a ne îmbolnăvi de alergii, cancer, boli de inimă, diabet, tiroidă.

Este ideal să găsiți un producător de încredere care să vă aducă mere care nu sunt astfel tratate.

Cum știi dacă merele pe care le consumi sunt tratate cu ceară?

Există un test simplu care îți arată dacă merele pe care tu le iei de la supermarketul de unde faci de obicei cumpărăturile conțin astfel de chimicale.

Citește și: Ce boli vindeci cu oțetul de mere

În primul rând, dacă fructul este foarte lucios și are un miros de rășină combinat cu mirosul lui natural, acesta este un prim semn că nu ai cumpărat ceea ce trebuie. În al doilea rând, dacă le lași puțin în apă fierbinte, pe suprafața merelor poți observa o peliculă de culoare albă, care se casează.

Totuși, poți scăpa de ceara deloc benefică de pe mere printr-o metodă ingenioasă. Iată ce ai de făcut!

Umple o oală cu trei litri de apă călduță. În apă adaugă un pahar de oțet și 3 lingrui de bicarbonat de sodiu. Amestecă bine, până când soluție devine omogenă. Spală merele cu acest amestec, până când nu mai simți la mână că sunt lipicioase.

Vezi o rețetă minunată de plăcintă cu mere tradițională!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!