Terapii naturale pentru fibromul uterin

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Marți, 04 mai 2021, 12:56

Fibromul uterin este o problemă care uneori poate fi ignorată, dar alteori este cu adevarat deranjantă şi trebuie tratată. Există terapii naturale blânde care pot ajuta ca, în timp, acesta să dispară.
Un fibrom este o tumoră benignă (necanceroasă) care se dezvoltă în zona uterului (în interiorul cavitaţii uterine, la exteriorul uterului sau în grosimea peretelui acestuia). În majoritatea cazurilor sunt mici şi nu prezinta simptome, aşa că nu este necesar tratamentul. Totuşi, pot evolua şi crea neplaceri cum ar fi sângerarile abundente în timpul ciclului, dureri şi senzaţie de presiune în abdomen, constipaţie, urinat frecvent sau dureri de spate. Femeile care îşi doresc sa rămâna însărcinate s-ar putea confrunta cu dificultaţi din cauza fibromului. Fie sufera de sterilitate, fi e vor avea risc de avort sau alte probleme în timpul sarcinii şi la naştere.

Problemă pe care o au 80% dintre femei

Se pare ca apariţia fi bromului este legata de un exces de estrogen, dar, din pacate, nu se ştie cu siguranţa cauza şi ce se poate face pentru a preveni apariţia lui. Statistica spune ca 80% dintre femei vor suferi de aceasta problema la un moment dat. Apare cel mai frecvent între 30 şi 50 de ani. Pe lânga terapiile clasice, exista şi tratamente naturiste care duc la eliminarea lui. Ar fi bine sa apelezi la acestea dupa ce te-ai sfatuit, în prealabil, cu medicul tau ginecolog. În plus, daca eşti însarcinata sau încerci sa ramâi, ţine cont ca plantele recomandate sunt total interzise în aceasta situaţie.

Ceaiul de năpraznic, inamicul tumorilor

O plantă de foarte mare ajutor în tumorile benigne este năpraznicul. Se poate face un ceai din doua linguriţe cu vârf de planta la o cana cu apa, care se lasa la macerat de seara pâna dimineaţa. Se strecoara şi se adauga o infuzie din doua linguriţe de planta la 250 ml apa clocotita. Cantitatea se consuma pe parcursul unei zile şi se bea cu înghiţituri mici.
De preferinţa, nu se îndulceşte. Farmacista Gabriela Ştefancu recomanda şi Rhodiola Rosea, pentru a evita alte neplaceri care apar cu fibromul, cum ar fi starile de nervozitate crescuta. Aceasta este o planta care creşte la altitudini de peste 3.000 de metri şi care poate fi gasita la noi în comerţ sub forma de capsule. Se iau 100 mg pâna la 300 mg zilnic sau dupa sfatul medicului.

Tratament împotriva sângerărilor

„Ashoka este o planta care reduce sângerarea, dar poate fi folosita şi daca nu exista aceasta problema, pentru ca duce la eliminarea fibromului. Se gaseşte sub forma de capsule şi se ia în doza de 500 mg, de trei ori pe zi. Mai recomand un tratament gemoterapic, dupa cum urmeaza: se administreaza timp de doua-trei luni, dimineaţa – extract din muguri de coacaz negru (75 de picaturi în puţina apa), la prânz – extract de muguri de arin alb (50 de picaturi în puţina apa), iar seara – extract din mladiţe de merişor (50 de picaturi în puţina apa).
Dupa aceea, se poate continua, alte doua-trei luni, cu urmatoarea schema de tratament: dimineaţa – extract din mladiţe de zmeur (50-70 de picaturi în puţina apa), la prânz – extract din mladiţe de sequoia (100 picaturi în puţina apa) şi seara – extract din mladiţe de mur (50-70 de picaturi în puţina apa). În caz de hemoragii, se asociaza cu extract din mladiţe de tuia, câte 25-50 de picaturi dimineaţa şi seara. Tot pentru sângerari, se recomanda creţişoara, traista-ciobanului şi coada-şoricelului, sub forma de ceai sau pulbere, intern, sau extern, pentru bai de şezut.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!