Țara care începe imunizarea cu a treia doză de vaccin

De Unica.ro, pe
În condițiile în care noile tulpini de coronavirus fac răspândirea virusului mai ușoară, deja se ia în considerare imunizarea oamenilor cu a treia doză de vaccin.

Ministrul sănătății din Thailanda, Anutin Charnvirakul, a anunțat că personalul medical thailandez va primi o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 dintre cele produse de AstraZeneca și Pfizer, pentru a întări sistemul imunitar, după cum arată Agerpres.

Din aprilie, medicii și restul personalului medical din Thailanda a început să primească vaccinul produs de compania chineză Sinovac. De atunci și până acum, au fost vaccinați 618 lucrători din domeniul sănătății care au contractat virusul ulterior, dintr-un total de 677.348 de lucrători vaccinați (adică 0,09%). Autoritățile thailandeze au aprobat astfel administrarea unei a treia doze de vaccin AstraZeneca sau Pfizer.

Citește și: Studiu: s-a aflat cât durează anticorpii anti-COVID-19 după vindecarea de boală

Citește și: Oamenii nevaccinați pot deveni „fabrici” de tulpini mutante de coronavirus

Citește și: Orașul din România în care varianta Delta a coronavirusului se transmite deja comunitar

Citește și: Masca ce poate detecta coronavirusul și alte virusuri

În Bangkok și provinciile învecinate au apărut mai multe focare de COVID-19, asociate cu varianta Delta. Thailanda a început să aplice o serie de restricții în zonele afectate de noul focar. Printre interdicții se numără interzicerea circulației pe timpul nopții și a reuniunilor de peste cinci persoane, închiderea centrelor neesențiale și recomandarea populației de a nu ieși din casă.

Ritmul vaccinării decurge lent în această țară. Doar 5% din totalul de 69,7 milioane de persoane vaccinate au primit schema completă. În ultimele 24 de ore, țara a înregistrat 8.656 de cazuri noi de COVID-19 și 80 de decese. În total s-au înregistrat 345.000 de infectări și 2.791 de decese.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!