Slăbește rapid cu această prăjitură cu migdale și arțar! Iată rețeta

De Amelia Matei pe
Curele de slăbire nu includ mai niciodată dulciuri, așa că atunci când decizi să urmezi una te resemnezi la gândul că va trebui să renunți la ciocolata cu lapte, batonul cu caramel sau bomboanele cu cocos pe care le adori.

Am descoperit pentru tine o rețetă care nu doar că nu conține zahăr, dar nici gluten, deci are foarte puține calorii. Surpriza și mai plăcută este că este o rețetă de… desert.

E aproape imposibil să pregătești un desert fără să fii nevoită să folosești făină, lapte, ouă sau zahăr, toate acestea interzise în dietă. Ei bine, acest baton, cu migdale și arțar, nu doar că este delicios, dar te ajută să și slăbești. Are toate ingredientele care îți vor satisface pofta de dulce, vor oferi corpului tău energia de care are nevoie, iar gustul este foarte bun.

Citește și: Slăbește 10 centimetri în talie cu această băutură pe bază de castraveți

Rețeta de mai jos este pentru 16 bucăți, iar timpul de preparare este de 20 de minute.

Ingrediente pentru baton:

O cană de unt de migdale

Un sfert de cană de ulei de cocos

1 linguriță și jumătate de sirop de arțar

1/8 linguriță de sare de mare

Ingrediente pentru siropul ”marmorat”:

Pentru a obține un efect marmorat al batonului, trebuie să prepari acest sirop.

Un sfert de cană de fulgi de ciocolată

O linguriță de  ulei de cocos

Mod de preparare:

Pune la topit, într-o crăticioară mică ingredientele pentru baton: untul de migdale, uleiul de cocos, siropul de arțar și sarea, până când se omogenizează. Toarnă într-o tavă de dimensiuni mici, compoziția, nu înainte de a pune în recipient o hârtie de pergament.

Topește fulgii de ciocolată și uleiul de cocos într-un vas la foc mic, pe aragaz. Toarnă ciocolata topită peste compoziția pentru paton și cu ajutorul unei scobitori desenează mici onduleuri. Astfel, vei obține un efect marmorat al batonului.

Lasă la frigider o oră.

Data viitoare ce-ar fi sa incerci prajitura Alba ca Zapada?

Beneficiile unei diete fără gluten

Glutenul reprezintă o proteină care se găsește în cereale, cum ar fi orz, ovăz, secară. Pentru persoanele care suferă de boala celiacă, acea afecțiune care nu le permite să consume gluten, este crucial să nu consume astfel de alimente.

Citește și: Ce boli poți face de la consumul de gluten

Dacă pentru unii reprezintă o problemă medicală, alții decid să renunțe la gluten pentru că o astfel de dietă are următoarele beneficii:

Nu mai suferi de balonare

Ești mai energică

Se realizează o absorbție mai bună a nutrienților

Vei avea un metabolism mai bun

Se va îmbunătăți  sănătatea sistemului digestiv

Foto: Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro