Și-a mușcat limba în somn, iar în următoarea noapte a murit subit. Ce boală avea tânărul de 26 de ani

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 29 septembrie 2017, 12:17
Medicul Martin Elliott se pregătea să intre într-o operație, când a fost anunțat că trebuie să ajungă de urgență acasă. Sunase fiul lui, Becan, la recepția spitalului, fără să spună însă care este urgența.

Pentru că nimeni de acasă nu răspundea la telefon, Elliott a plecat grăbit spre casă. Și-a dat seama că este ceva grav în momentul în care a văzut ambulanțe și paramedici în fața porții. Apoi, mezinul familiei i-a dat o veste cumplită: fratele lui mai mare, Toby, a fost găsit mort în camera lui. Avea doar 26 de ani.

Cea care a găsit trupul neînsuflețit al lui Toby a fost chiar mama lui, Leslie, care a intrat în camera băiatului după ce a văzut că acesta întârzie la micul dejun.

Distruși de durere, familia a căutat răspunsul la întrebarea: „De ce?”. Exista un singur indiciu – cu un an înainte să moară, Toby își mușcase limba în somn.

„A mers la medic și i-a spus să îl anunțe dacă se mai întâmplă din nou. Ne-am simțit liniștiți, mai ales că nu s-a mai repetat. Apoi, cu o noapte înainte să moară, și-a mușcat din nou limba, însă nu la fel de tare ca prima dată. Toby se gândea că poate a avut un coșmar, dar eu și soția mea începusem să ne facem griji, explică îndurerat medicul Martin Elliott.

„Din nefericire, nu am apucat să luăm nicio măsură pentru că în următoarea noapte fiul nostru a murit”, a adăugat Elliott.

Mușcăturile pot să apară în timpul unei crize epileptic, iar cele două incidente au ajutat la determinarea faptului că Toby suferea de epilepsie.

De fapt, tânărul suferea de SUDEP, o moarte bruscă inexplicabilă în epilepsie, considerate a fi provocată de o întrerupere a sistemului nervos autonom, care controlează respirația și bătăile inimii noastre, posibil declanșate de la orice, de la lipsa somnului până la lumina strălucitoare.

Citește și – Cum poți suferi de convulsii fără să ai epilepsie

Citește și – Ce înseamnă când simţi mirosuri care nu există

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!