Tratamente naturiste pentru herpes

De Libertatea pentru femei, pe

Neplăcut și inestetic, un herpes poate să apară când ți-e lumea mai dragă. Află câteva tratamente naturiste care te ajută să scapi rapid de un herpes.
Cel mai întâlnit tip de herpes este cel bucal și se pare că până la 80% dintre oameni sunt purtătorii virusului. Cel genital este mai rar, întâlnit doar la 25% dintre persoane și nu toți dezvoltă infecția sau au manifestări vizibile. Nu există încă un tratament pentru a elimina virusul herpetic din organism, ci doar medicamente care ajută la contracararea efectelor neplăcute și care previn reapariția simptomelor.

Cum alungi simptomele de herpes

Lămâile se pot utiliza pentru efectul lor antiseptic și cicatrizant. Se tamponează zona afectată de herpes cu suc de lămâie. Uleiul de arbore de ceai verde este bun pentru orice fel de eczeme sau erupții pe piele, așa că ajută și la tratarea pustulelor herpetice. Se unge locul cu o picătură.
Uleiul esenţial de mentă, amestecat cu ulei esenţial de lavandă și cu puțin ulei de măsline, poate fi aplicat direct pe piele.

Salvia, utilă împotriva herpesului

Datorită compoziției complexe a uleiului esențial și a celorlalte substanțe active pe care le conține, salvia are proprietăți antibacteriene şi combate virusurile și infecțiile fungice. Aceste calități fac salvia să fie una dintre plantele medicinale eficiente în tratarea virusului herpetic. Se tamponează zona bolnavă cu vată sau tifon sterilizat îmbibat în infuzie concentrată din două lingurițe de frunze la 100 ml de apă.

Antivirale eficiente în herpes

Pe lângă acțiunea sedativă, analgezică și antiinflamatoare care recomandă roinița în variate afecțiuni, ca insomnii, tulburări gastro-intestinale, stări de neliniște și iritabilitate, s-a mai constatat că este un foarte bun antiviral în caz de Herpes Simplex. Se bea infuzie preparată din una-două linguri de frunze uscate la o cană cu apă. Se beau una sau două căni pe zi, după masă. Atenție pentru că poate da ușoare stări de somnolență. Mătăciunele este și el un bun antibiotic natural și ajută la combaterea herpesului. Se folosește sub formă de infuzie preparată dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă. Se beau una-două căni pe zi.
Tu ştii vreun truc ca să scapi mai repede de herpes?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!