Dr. Denisa Zaharia – „Aparatul dentar transparent, folosit și de Khloe Kardashian, Justin Bieber sau Eva Longoria – vedeta anului 2022 în ortodonție”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 17 ianuarie 2022, 16:10

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializat în ortodonție, preconizează în România anului 2022 o creștere de 30% la cererea de aparate dentare cu aliniatori transparenți, urmând trendul confirmat de studiile mondiale care arată o multiplicare de 3 ori a acestor tratamente ortodontice revoluționare la nivelul întregii lumi.

Dr. Denisa Zaharia – „Aparatul dentar transparent, folosit și de Khloe Kardashian, Justin Bieber sau Eva Longoria – vedeta anului 2022 în ortodonție”

„Categoric tratamentul ortodontic cu aparat invizibil este „vedeta” printre trendurile stomatologice ale anului 2022. Și nu este exagerat să folosesc acest termen, pentru că el este „vedetă” atât prin calitățile estetice, tehnologice și medicale, dar și prin lista de personalități publice celebre care au ales să le poarte”, declară dr. Denisa Zaharia, proaspăt întoarsă de la un curs avansat de ortodonție, unde lectori recunoscuți internațional au prezentat perspectivele și progresele tratamentelor revoluționare cu aliniatori transparenți la nivel mondial. 

Dr. Denisa Zaharia – „Aparatul dentar transparent, folosit și de Khloe Kardashian, Justin Bieber sau Eva Longoria – vedeta anului 2022 în ortodonție”

Khloe Kardashian, Justin Bieber, Katherine Heigle, Tom Cruise, Serenna Williams, Eva Longoria sunt parte din celebritățile care au avut tratament cu aliniatori și acum zâmbesc perfect. Însă cel mai interesant este că nu trebuie să fii o celebritate ca să poți beneficia de tratamentul cu gutiere transparente, el este o opțiune și în România pentru cei care vor să își îmbunătățească zâmbetul utilizând dispozitive complet transparente care nu interferează cu alimentația, igiena și viața de zi cu zi”, a continuat.

„Cred că segmentul aparatelor dentare transparente va avea o pondere foarte mare anul care vine, iar tendința va fi să înlocuiască aparatele clasice cu bracket-uri. Aceste gutiere au apărut în jurul anilor 2000 cu o utilizare limitată, dar evoluția tehnologică a făcut ca aceste tratamente cu aliniatori să devină extrem de precise, eficiente, cu o utilizare foarte largă. Față de cele clasice, ele:

– sunt complet transparente, invizibile, detașabile, pot fi îndepărtate cu ușurință atunci când mănânci și te igienizezi sau când dorești să participi la un eveniment fără să apari cu aparat dentar.

– se proiectează computerizat 3D și se printează prin tehnologie 3D, astfel că pacientul poate să previzualizeze modul în care dinții lui se deplasează pas cu pas până la rezultatul final.

– disconfortul este unul redus si pacientul câștigă timp prin faptul că poate merge la consult doar o data la 2-4 luni”, explică dr. Denisa Zaharia.

Procesul de aplicare, dar și de urmărire a eficienței aparatelor cu aliniatori transparenți este unul extrem de simplu, precis și comod, potrivit dr. Denisa Zaharia, medic ortodont respectat, cu experiență de peste 20 de ani în stomatologia din România și fondator al unor clinici de top din București:

„Sunt 5 pași clari în acest proces ortodontic atât de accesat în întreaga lume și disponibil și în România:

1. Prima etapă cuprinde amprentarea digitală a arcadelor prin scanare intraorală și investigațiile pacientului, cu radiografii și fotografii;

2. Pe baza informațiilor, se realizeaza planul de tratament 3D, care îi este prezentat pacientului, el previzualizează pas cu pas modul în care se vor deplasa dinții până la rezultatul final;

3. Dupa acceptarea planului, urmează printarea 3 D a gutierelor;

4. Ședința de aplicare și training de folosire și îngrijire;

5. Supervizarea tratamentului. Pacientul este rechemat la control la 2-4 luni”, mai explică dr. Denisa Zaharia, stomatolog cu un portofoliu de peste 4000 de tratamente ortodontice finalizate cu succes.  

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!