Rusia a aprobat folosirea primului vaccin pentru COVID-19 din lume

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 11 august 2020, 13:12
Președintele Vladimir Putin a anunțat că Ministerul Sănătății din Rusia a aprobat pentru folosire primul vaccin pentru COVID-19 din lume. 

În timp ce mai multe echipe de cercetători din întreaga lume încearcă să găsească un antidot pentru COVID-19, Rusia a anunțat că vaccinul dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova a fost aprobat pentru folosire. Acest lucru se întâmplă la mai puțin de două luni de la începutul testelor pe oameni, după cum a spus Vladimir Putin, citat de Reuters și New York Times.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Chiar dacă testele clinice de siguranță și eficacitate nu s-au terminat încă, Rusia va putea începe vaccinarea populație. Graba rușilor de a produce un vaccin care să pună capăt pandemiei de COVID-19 a adus îngrijorări la nivel mondial. Mulți se tem că Rusia ar putea pune prestigiul internațional înaintea siguranței.

Peste 20 de variante de vaccin sunt în faze avansate de testare în toată lumea. Compania americană Moderna anunța la mijlocul lunii trecute că a intrat în faza trei de testare a unui vaccin, ce până acum s-a dovedit a fi sigur și eficient. Acesta ar putea fi gata până la finalul anului și distribuit către populație începând de anul viitor. Cel mai probabil va trebui administrat în două doze.

Citește și: Cât va costa vaccinul împotriva noului coronavirus

România se află printre țările care s-au înscris în sistemul european pentru a-și asigura cât mai multe doze de vaccin, atunci când acesta va fi gata.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!