Românii din Italia, învățați cum să fenteze controalele și carantina

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 12 martie 2020, 11:43

Românii din Italia care vor să se întoarcă acasă sunt abordați de tot felul de oameni care le promit că îi pot ajuta cu întoarcerea în România prin fentarea controalelor și carantinei.

Epidemia de coronavirus din Italia a generat o sursă de venit periculoasă pentru mai mulți români din Italia, și anume „predarea” de metode de întoarcere acasă pe rute ocolitoare către alți români, după cum arată Libertatea. Aceste rute ar putea să îi ajute pe conaționalii noștri să revină în țară fără să fie nevoie să treacă de controalele de frontieră și să intre în carantină 14 zile.

Un român din Italia, pe nume Robert, a povestit pentru Libertatea cum funcționează acest nou tip de „afacere”, după ce a fost contactat de niște români care i-au spus că îl pot ajuta să evite carantina din România:

„Ne-a întrebat dacă vrem ca, la întoarcerea acasă, să scăpăm de carantină. Să nu avem probleme cu controalele de la frontieră atunci când vor vedea că venim din Italia. Ne-a propus să ne luăm bilete la autocar sau să închiriem mașini spre Germania. Că acolo nu e epidemie, că nu sunt controale și că te primesc fără probleme. Ne-au spus și la ce firme de transport să mergem, că doar e afacerea lor.

Apoi, din Germana puteam să luăm ce vrem, autocar, tren, mașină, că nu mai contează. La frontiera română apăream că venim din Germania. Condiția era să spunem că venim de la cumpărături din Germania, nu că, de fapt, am stat în Italia. Noi am refuzat așa ceva. Dacă, Doamne ferește, sunt probleme, măcar să depistăm la timp, să nu îmbolnăvim pe alții. Să stăm în carantină, dacă e cazul”.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!