Rezultatele unui studiu realizat pe 657.461 copii au arătat că nu există nicio legătură între vaccinuri și autism

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 15 martie 2019, 11:28
Cel mai mare studiu realizat până acum pentru a vedea dacă există vreo legătură între vaccinuri și autism a avut un rezultat surprinzător. Oamenii de știință care s-au ocupat de această analiză au demonstrat nu numai că nu există nicio legătură între vaccinuri și autism la copiii sănătoși, dar nici măcar copiii care au risc de autism - din alte motive - nu dezvoltă autism din cauza vaccinurilor.

Acesta nu este primul studiu realizat pentru a analiza teoria în cauză, însă este cu siguranță cel mai important. Conform iflscience.com, studiul a fost realizat între 1999 și 2010 pe copii născuți în Danemarca, iar dintre cei 657.461 de copii participanți, 6.517 fuseseră diagnosticați în prealabil, înainte de a primi orice vaccin, cu o tulburare din spectul autismului.

Rezultatele acestui studiu, care demontează încă o dată mitul conform căruia ar exista o legătură între vaccinuri și autism, au fost publicate aici.

Copiii care au frați sau surori ce suferă de autism, sunt predispuși la rândul lor la tulburări din spectul autismului

Același studiu a mai scos la iveală și faptul că bebelușii care au frați sau surori ce suferă de autism, sunt predispuși de șapte ori mai mult la dezvoltarea unei tulburări din spectrul autismului. Mai mult decât atât, băieții prezintă de patru ori un risc mai mare de a fi diagnosticați, comparativ cu fetele.

Echipa de specialiști danezi care a realizat acest studiu a demonstrat și faptul că bebelușii nevaccinați au un risc cu 17% mai mare de a fi diagnosticați cu autism, comparativ cu copiii vaccinați.

„Studiul nostru arată clar că vaccinurile nu cresc riscul copiilor de a dezvolta autism sau alte tulburări din spectrul autismului”, a declarat Dr. Anders Hviid, autorul studiului, pentru Reuters.

Surse: iflscience.com, reuters.com

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!