Regiunea în care fumatul a fost interzis de teama răspândirii noului coronavirus

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 13 august 2020, 14:42
Într-o regiune din Spania autoritățiile au interzis fumatul în spațiile publice. Măsura de prevenire a răspândirii virsului SARS-CoV-2 este valabilă atunci când nu există suficientă distanță fizică între persoane. 

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a crescut din nou în Spania, de la 150 în luna iunie la peste 1.500 în luna august. În acest context, autoritățile din Galicia, o regiune din nord-vestul Spaniei, au luat o măsură fără precedent. Acestea au anunțat interdicția de a se mai fuma în spațiile publice, cum ar fi pe stradă și în localuri, restaurante sau baruri, acolo unde nu este posibilă distanțarea fizică.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

La baza acestei decizii stau cercetările făcute de experți, care au demonstrat legătura cauzală dintre fumat și creșterea capacității de infectare. Fumătorii sunt mult mai expuși riscului de a se infecta pentru că nu poartă măști și pot atinge țigara cu mâinile murdare. De asemenea, sunt șanse mai mari să răspândească virusul atunci când suflă fumul, potrivit Digi24.

Măsura recomandată de experți ar putea fi adoptată de mai multe regiuni din Spania. Și în Africa de Sud s-a luat o hotărâre similară. La finalul lunii martie, autoritățile au interzis comercializarea fumatului.

Citește și: OMS: Fumătorii, mai expuși decesului dacă se infectează cu coronavirus

Încă de la începutul pandemiei, specialiști în domeniul sănătății au recomandat fumătorilor să renunțe la viciu măcar în această perioadă. Cercetările au arătat că oamenii care fumează sunt mult mai vulnerabili în fața virusului și pot dezvolta forme mai grave de infecție. Pentru că SARS-CoV-2 atacă în primul rând sistemul respirator, aceștia au nevoie de îngrijire la terapie intensivă sau ventilație artificială de trei ori mai des decât nefumătorii.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!