Primul minor infectat cu coronavirus, în România

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:14
„În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre unul dintre contacţii bărbatului de 47 de ani, din Timişoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani. Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative şi urmează conform procedurii un nou test la distanţă de 24 de ore faţă de ultimul realizat”

Încă un caz de coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba despre un minor, în vârstă de 16 ani.

Este vorba despre un adolescent care a intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani din Timișoara, diagnosticat ieri cu coronavirus, potrivit digi24.ro.

Deoarece era un contact al pacientului deja confirmat, tânărul era deja izolat la domiciliu. Băiatul urmează să fie transportat la spital, la Timișoara.

Citeşte întreaga ştire: Cel mai vârstnic pacient infectat cu coronavirus s-a vindecat

, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul de 47 de ani din Timișoara, diagnosticat ieri, a fost testat din nou astăzi, iar testul a ieșit negativ.  El nu avea niciun simptom ieri, când testul său a fost pozitiv.

În România au fost confirmate, până în prezent, cinci cazuri de infectare cu virusul COVID – 19. Dintre aceștia, patru pacienți sunt internați la Timișoara, iar unul la Cluj-Napoca.

Până în prezent au fost confirmate aproximativ 84.119 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, la nivel mondial. Până la data de 29 februarie, coronavirusul a ucis peste 3.000 de persoane în întreaga lume. COVID-19 ucide circa 1,4% dintre persoanele infectate.

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!