Prima pisică din lume infectată cu noul coronavirus

De Unica.ro, pe

Noul coronavirus care a declanșat o pandemie la nivel mondial nu sare nici animalele de companie, recent o pisică fiind infectată cu virusul de la stăpânul său bolnav.

O pisică din Belgia a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, devenind oficial primul exemplar de felină bolnav de COVID-19. Pisica ar fi contractat virusul de la stăpânul său, care a început să aibă simptomele bolii cu aproximativ o săptămână înaintea animăluțului său de companie, potrivit Mirror.

Simptomele pisicii, potrivit cercetătorului Steven Van Gucht de la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității Ghent, au fost printre cele tipice ale îmbolnăvirii cu noul virus: diaree, vomă și dificultăți de respirație. Virusul a fost identificat în materiile fecale ale pisicii.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă stăpânilor de animale care au simptomele bolii COVID-19 sau care au fost confirmați că au boala să stea cât pot ei de departe de animalele de companie – ideal fiind ca un apropiat să poată să aibă grijă de acestea o vreme. Dacă această variantă nu este posibilă, OMS recomandă purtarea unei măști de protecție și practicarea unor norme sanitare cât mai riguroase în prezența animalelor de companie, după cum arată Quartz.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!