Preconcepţie – 7 plante care tratează infertilitatea

De Revista Baby, pe

Cel mai frecvent, motivele pentru care femeile nu pot avea copii sunt dezechilibrele hormonale, infectiile sau inflamatiile organelor genitale si ale anexelor, malformatiile congenitale sau dobandite ale organelor de reproducere.
Tot mai multe cupluri infertile apeleaza la tratamente naturiste, pentru ca acestea li se par mai putin invazive si mai putin susceptibile de a avea efecte secundare.
Branca-ursului (stiintific Heracleum sphondilyum) este o planta care, la noi, creste pe malul paraielor si in locurile umede si nisipoase din zonele montane si submontane.
Tinctura de Branca-ursului este un adevaratelixir contra sterilitatii masculine si feminine, contra menopauzei premature si aandropauzei premature, precum si contrafrigiditatii si impotentei, deoarece contine substante active care actioneaza simultan asupra glandelor endocrine, a sistemului nervos si a aparatului cardiovascular.
Specialistii sustin ca sute de femei au reusit sa ramana insarcinate dupa tratamentul cu aceasta planta si zeci de barbati si-au rezolvat problemele sexuale.
Tinctura se poate prepara atat din planta proaspata cat si din pulbere, obtinuta din planta uscata si maruntita, macinata in rasnita de cafea.
Branca-ursului este contraindicata femeilor insarcinate si persoanelor hipotensive carora li se recomanda jumatate de doza, in caz ca apeleaza totusi la ajutorul acestei plante.
De asemenea, e recomandat sa nu se ajunga la supradozare deoarece aceasta produce reactii de tip alergic, hipotensiune si vasodilatatie periferica.
Mugur de zmeur
Mugurul de zmeur este eficace impotriva fibromului uterin, chisturilor ovariene, amenoreei, iminentei de avort.
Extractele din muguri şi mladite de zmeur (administrate cu 15 minute inainte de masa, in doze de 1,5 ml de 2-3 ori pe zi) calmeaza sangerarile vaginale anormale, fortifica peretele uterin, relaxeaza uterul, echilibreaza fluxul sangvin catre organele reproducatoare si trateaza ciclul menstrual neregulat.
Citeste mai multe pe site-ul Baby.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!