Ce pățești dacă nu tratezi candidoza

De Consuela Stratulat pe

Candida este o bacterie ce se găsește, în mod normal, în corpul uman. Când sistemul imunitar este slăbit, însă, apare candidoza, o infecție ce poate afecta diferite părți ale corpului: gura, vaginul, esofagul, pielea sau sistemul vascular. Află ce complicații apar, dacă nu tratezi candidoza.
Când candidoza apare în gură, pacienții se trezesc cu pete albe pe limbă, în interiorul obrazului, pe gingii și în zona amigdalelor. Aceste zone albicioase pot fi dureroase și pot sângera, dacă sunt scărpinate. Potrivit mayoclinic.com, atunci când boala nu este tratată, simptomele devin severe, mai ales în gură și esofag, iar persoanele afectate au dureri mari la înghițire și nu mai pot mânca.

Ce organe sunt afectate

Candidoza este considerată o boală inofensivă, însă poate duce la probleme serioase și poate afecta anumite organe. Dacă nu este tratată, se răspândește în intestine și îl poate priva pe bolnav de nutrienți sau vitamine. Candidoza ajunge mai ușor la alte organe în cazul persoanelor cu sistem imunitar scăzut, cancer sau alte boli grave. Specialiștii avertizează că această ciupercă poate produce peste 50 de substanțe toxice, care îți pot contamina corpul. Ele atacă țesutul care protejeasă sistemul imunitar și organe precum plămânii, rinichii, vezica, ficatul și creierul.

Ce complicații provoacă candidoza

Netratată, candidoza poate duce la apariția unor găuri în esofag. Chiar și atunci când sunt administrate medicamente, boala poate reapărea și se poate răspândi la alte organe. În cazuri grave, poate duce la meningită, endocardită, artrită sau endoftalmită.
Candidoza vaginală este cel mai greu de tratat. Dacă nu se acționează la timp, femeile afectate vor avea mari probleme să scape de ea.

Simptomele candidozei

Cea mai comună toxină eliberată de candida este acetaldehida, iar atunci când aceasta se transformă în etanal, poate cauza simptome precum: afte, infecții vaginale, diaree, constipație, balonare, durere de spate, arsuri la stomac, răni în gură și anus, probleme dentare, migrene, depresie, vedere încețoșată, colesterol ridicat, astm și probleme de concentrare.
Foto Shutterstock.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro