De ce nu sunt sănătoase absorbantele zilnice

De Sandra S., pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 12:34

Tot ce se prezintă în reclamele pentru absorbantele zilnice este că vei avea o senzație de prospețime întreaga zi. Cu toate acestea, nimeni nu te informează cum și când se poartă aceste absorbante și mai ales de ce nu sunt destinate purtării zilnice. Află de ce nu sunt sănătoase!
Deși se numesc „absorbante zilnice”, nu ar trebui să le porți în fiecare zi, deoarece te-ai putea confrunta cu mai multe probleme, în timp.
Pielea nu poate respira
Aceste absorbante se lipesc de chiloți – nu au aripioare ca absorbantele normale, așa că nu pot rămâne la locul lor preț de câteva ore fără banda de lipici de pe spate. Spatele unui absorbant zilnic este făcut din plastic, iar pielea nu poate respira prin plastic. Umezeala și temperatura crescută nu pot duce decât la infecții bacteriene și iritații.
Mai mult de atât, tot pentru că spatele acestui tip de produs este făcut din plastic, secrețiile zilnice vaginale rămân în același loc, iar acestea pot determina un dezechilibru al florei vaginale, în sensul că bacteriile „rele” încep să se înmulțească foarte mult.
Senzația de prospețime este o iluzie
În toate reclamele pe care le vezi la televizor despre protejslipuri, acestea promit senzații de prospețime pe durata întregii zile. Singurul lucru care îți poate oferi această senzație este spălatul zilnic – cu apă călduță și nu geluri intime – și purtarea chiloților din bumbac. Niciun produs care conține plastic și nu lasă pielea să respire normal, nu poate oferi senzații de prospețime.
Sunt tratate chimic
Pentru a fi albe – adică să inspire ideea de „perfect curat” – și chiar pentru a fi parfumate, protejslipurile acestea sunt tratate chimic, iar toate acele substanțe chimice nu fac decât să stea câteva ore sau chiar o zi întreagă în zona ta vaginală, care este foarte sensibilă. Cea mai puțin rea alegere este să le cumperi pe cele fără parfum, dacă vrei să eviți o iritație sigură, sau să le cumperi pe cele din bumbac organic, netratat chimic.
Nu sunt destinate utilizării zilnice
În ciuda faptului că se numesc absorbante zilnice, acestea nu sunt destinate utilizării zilnice, ci au fost proiectate speciale pentru zilele premergătoare și cele care urmează menstruația. Pentru situațiile în care apare spottingul, la fel, atunci le poți purta și nu în fiecare zi.
Pe de altă parte, dacă există secreții vaginale anormale, nu are rost să le „ascunzi” cu un protejslip, ci singura soluție este să mergi la medicul ginecolog și să afli ce cauzează aceste probleme.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!