Mihaela Bilic: „Pizza este o mâncare nevinovată”. Cum trebuie să o mâncăm pentru a nu ne îngrășa

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 11 noiembrie 2020, 14:06

Cui nu-i place pizza? Puțini sunt cei care rezistă tentației unei felii de pizza proaspăt scoasă din cuptor. Pizza este un preparat culinar care poate deveni periculos pentru siluetă pentru că aduce organismului un aport caloric considerabil. Dar asta nu însemnă că nu trebuie să ne atingem de ea.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic se numără printre cei care adoră și consumă pizza și a spus despre ea că este „o mâncare nevinovată” dacă o mâncăm în anumite condiții.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înțeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, și chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului… cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație. Este sățioas, hrănitor, este la îndemâna oricui. Și până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță”, a spus Mihaela Bilic, la Digi24.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: Dacă mâncăm ciorbă zilnic, putem să slăbim cu stomacul plin!

Apoi, nutriționistul a explicat cum trebuie mâncată pizza pentru a nu ne îngrășa.

„Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că tot ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină – este de ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului. Aici vine fairplay-ul nostru metabolic și strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem – sau avem o muncă fizică grea, sau facem sport mult – putem să mâncăm liniștiți. Adică e partea aceea de făinoase din farfurie. Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine, sau jumătate de pizza fără probleme”, a adăugat nutriționistul.

Surse foto – Facebook/123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter