Mesajul unui medic pentru femeile care cred în teoria infertilității după vaccinarea anti-COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 20 octombrie 2021, 16:19

Medicul pedriatru Mihai Craiu a vorbit, pe pagina de Facebook pe care o administrează, Spitalul Virtual pentru Copii, despre teoria conform căreia vaccinarea anti-COVID-19 duce la infertilitate. Medicul spune că o asemena poveste s-a întâmplat și în cazul vaccinării femeilor împotriva HPV.

“Prima dată când am auzit, la sfârșitul anului 2020, această „teorie” cu afectarea fertilității de către vaccinurile destinate prevenției maladiei COVID-19 am avut o strângere de inimă. Chiar am întrebat într-un grup de experți dacă nu li se pare cunoscută povestea…

De fapt e o ciorbă reîncălzită, din bucătăria gospodinelor antivaxx. Exact această ipoteză a fost vehiculată și când s-a lansat, în România, campania inițială de vaccinare împotriva HPV. Da, aceea încheiată cu un eșec la fel de spectaculos ca și cea actuală, împotriva maladiei COVID-19.

Citeşte şi: OMS: în ritmul actual, România are nevoie de doi ani și jumătate să ajungă la 70% din populație vaccinată anti-COVID-19

Atunci s-au aruncat peste 90% din dozele de vaccin (scumpe…) achiziționate de statul român. Adică de noi toți.

Și au murit apoi niște mii de femei din cauza cancerului de col uterin produs de HPV. Dar nu s-a scandalizat nimeni, pentru că aceste decese, ale femeilor relativ tinere din România, nu au fost toate într-un timp scurt. Și astăzi au murit, în scumpa noastră țară, câteva femei, de cancer de col uterin, care ar fi putut fi vaccinate, cu niște ani în urmă…”, a scris medicul Craiu, în postarea sa.

Mihai Craiu a explicat că falsa teorie a pornit de la o presupăsă reacție între anticorpi și o anumită proteină necesară dezvoltării placentei.

“Cum e cu fertilitatea? De unde a venit povestea? De la o proteină numită sincițina-1, proteină necesară tuturor mamiferelor pentru dezvoltarea și funcționarea placentei. Cineva a observat că sincițina-1 are în comun cu proteina spike a noului coronavirus o secvență de aminoacizi. Și a concluzionat, acea persoană, că anticorpii anti-spike vor distruge sincițina-1 din placentă.

Oare așa să stea lucrurile? Păi nu prea! Căci proteina spike și sincitina-1 au în comun o secvență de 4 (patru) aminoacizi. Iar sincițina-1 are în total 538 aminoacizi. https://www.reuters.com/…/uk-factcheck-syncytin…

Citeşte şi: Mărturiile pacienților COVID-19 din spital; „Să se vaccineze, să nu ajungă ca mine, cu un picior în groapă”

Este o asemănare extrem de mică pentru a putea imagina o fixare robustă a anticorpilor anti-spike în fix acel loc. Pur și simplu e imposibil biologic.

Imaginați-vă că purtați o pălărie cu o pană de la orice pasăre zburătoare doriți dvs. Aveți o pană la pălărie… Cam atât aveți în comun cu pasărea… Asta nu înseamnă că, de mâine, veți putea zbura”, a precizat medicul.

Craiu le cere tuturor să nu mai creadă în acest mit:

“Stimate doamne, dacă tot credeți în teorii ale conspirației legate de infertilitate, cum vă explicați că cele 6.73 miliarde de doze de vaccin utilizate până acum au fost administrate în proporție de 80% în țarile dezvoltate și în curs de dezvoltare, iar în Africa au fost administrate extrem de puține doze?? Ce fertilitate mai trebuia redusă, în țarile bogate, unde sporul natural este negativ de mai mulți ani?! – https://www.bloomberg.com/…/covid-vaccine-tracker…/

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!