Mesajul puternic al unui medic pentru conspiraționiștii COVID-19: „Să se trateze cu terapii alternative”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 08 octombrie 2020, 16:20

În România, tot mai mulți oameni pun la îndoiala existența dovedită a pandemiei de COVID-19. Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a criticat acest val de conspiraționiști în mod dur.

Mai mulți români se plâng că prin obligativitatea purtării măștii pentru a reduce numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 li se încalcă drepturile și libertățile. Tocmai de aceea, Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, le-a transmis un mesaj dur, după cum arată Digi 24.

„Acești oameni dau semnale foarte proaste, acești oameni care nu cred, nu poartă mască sau iau în derâdere toate aceste măsuri ale noastre, îi rugăm să nu mai vină la spital dacă fac Covid”, a zis Oancea. „Să se trateze cu tot felul de măsuri alternative, cu tot felul de terapii alternative. Dacă nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar?”

Mai mult, el a adăugat: „Noi suntem aici să ne luptăm pentru viața celor care vor să trăiască și vom rămâne aici. În rest, pentru cei care nu cred și care au la rândul lor alți adepți, noi suntem neputincioși în fața lor. […] Am mulți pacienți care nu au crezut, s-au infectat și, după aceea, astea sunt exemple pozitive, au început să poarte mască și să promoveze sănătatea publică.”

Managerul a mai subliniat faptul că experții nu le-au cerut oamenilor ceva exagerat, cum se vehiculează pe grupurile conspiraționiste din social media, unde oamenii sunt foarte vocali despre cât de mult îi ofensează recomandările autorităților de a purta mască, a respecta măsurile de igienă și a păstra distanțarea socială: „Tot ce am cerut au fost masca și igiena. Nu am cerut nicio măsură care să blocheze dreptul unei persoane.”

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro