Lucruri pe care nu ar trebui să le faci sânilor tăi

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 06 mai 2016, 20:22
Sânii frumoși sunt sânii sănătoși. Însă decolteul tau își poate pierde fermitatea și frumusețea prin aceste greșeli pe care destul de multe dintre noi le facem...

Aplici bandă adezivă

Banda adezivă sau plasturii folosiți la rochiile la care nu dorești să porși sutien, dar care vrei totuși să nu-ți cadă de pe umeri și să-ți lase la iveală nurii poate avea efecte nocive asupra pielii. ”Aceste produse pot irita pielea și pot cauza diverse iritații, în special în jurul sfârcurilor, care sunt mai sensibile”, avertizează Bruce Katz, medic la o clinică de înfrumusețare din New York.

Folosești botoxul

Injectarea mușchilor pieptului cu botox, procedură ce poartă denumirea de ”breastox” este o procedură care poate dăuna sânilor. Chiar dacă pacientele se aleg în urma acestei intervenții cu un decolteu mai ferm, dar și ridicat. Potrivit esteticienilor, această intervenție nu are un efect pe termen lung, iar după câteva luni sânii revin la forma inițială.

Te epilezi cu ceară

Femeile care se confruntă cu pilozități la nivelul sânilor caută metode disperate de a scăpa de perii nedoriți. Una dintre acestea este epilatul cu ceară. Numai că această metodă este una dăunătoare pentru pielea decolteului, avertizează doctorul Katz. Poate duce la creșterea firelor de păr sub piele, lucru care poate cauza afecțiuni destul de grave de la infectări, la cancer, dar și iritații. Nici electroliza nu este o opțiune agreată, pentru că poate duce la formarea cicatricilor. Cea mai indicată variantă este folosirea pensetei, dar dacă ai prea multe fire de păr în acea zonă, poate ar fi cazul să faci ședințe de epilare cu laser.

Îți faci piercing în sfârc

Multe celebrități afișează nonșalant cerceii pe care și-au pus în sfârcuri. Totuși, acea zonă este una de evitat pentru că este foarte sensibilă. Această procedură poate duce la apariția abceselor – punguțe dureroase cu puroi, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Iowa. Tot piercing-ul poate inhiba lactația. ”Multe femei sunt alergice la metal, lucru care poate duce la iritații”, mai spune Katz.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!