Klaus Iohannis, noi declarații privind pandemia: „Ne aflăm într-un punct critic, dar nu este nevoie să închidem toată țara”

De Unica.ro, pe
În cadrul conferinței de presă susținute de președintele Klaus Iohannis miercuri, acesta a făcut noi declarații cu privire la situația pandemiei din România.

Miercuri au fost înregistrate 2.958 de îmbolnăviri noi cu noul coronavirus. În acest context, președintele a spus: „Tendința actuală este una de creștere accelerată a ratei infectărilor, care duce la aglomerarea spitalelor, a secțiilor ATI și, din păcate, la un număr tot mai mare al deceselor […]. Medicii, acești oameni extraordinari, merită respectul nostru și admirația, fiindcă sunt permanent în prima linie a luptei cu virusul”.

Președintele a explicat că „măsurile de restricție sunt inevitabile” dar și că „nu este nevoie să închidem toată țara”. Mai mult, a adăugat, conform Libertatea: „Dacă avem focare într-un anumit număr de județe, atunci acolo se va acționa”.

Legat de alegerile parlamentare din 6 decembrie, Iohannis a menționat că acestea se vor ține indiferent de situație: „Este clar că dacă numărul de cazuri crește, campania se va desfășura în condiții mai speciale decât la alegerile locale. Însă alegerile trebuie să aibă loc”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!