În București și Ilfov, femeile pot face gratis testul Babeș-Papanicolau

De Unica.ro, pe

Institutul Oncologic din București a lansat o campanie prin care femiele cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, care nu au avut boli oncologice, pot face testul Babeș-Papanicolau gratis.

În România, an de an, peste 4.000 de femei află că au cancer de col uterin, iar un test Babeș-Papanicolau făcut la timp le poate salva viețile.

Citeşte şi: Test Papanicolau – când, cum şi de ce se face

„Au venit persoane care nu au fost investigate de mai mult de 15 ani, am avut feedback pozitiv, s-au bucurat de existența acestui program susținut de Ministerul Sănătății. Programul de screening nu este o investigație regulată, este doar o testare pentru femeia asimptomatică, fără manifestare de boală. Putem să descoperim în fază incipientă niște leziuni care pot fi tratate înainte de a se transforma în boală neoplazică activă”, a spus Alina Moldovan, coordonator campanie în București și Ilfov, potrivit alephnews.ro.

Citeşte şi: Cât costă un test Papanicolau în România

Testul Papanicolau se poate face în mai multe localități din județul Ilfov în acest weekend la centrul mobil de testare. Apoi, caravana se mută în Sectorul 3 al Capitalei.

Foto – pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!