Greţurile de dimineaţă – cauze şi tratament

De Unica.ro, pe

Greţurile de dimineaţă, care pot dura, de fapt, întreaga zi, afectează o mare parte din femeile însărcinate. Iată cum poţi să scapi de ele!

Ce sunt greţurile de dimineaţă şi care sunt cauzele

Greţurile de dimineaţă, însoţite sau nu de vărsături, apar în special în primul trimestru de sarcină, dar la unele gravide, ele durează toată sarcina. Numele este impropriu pentru că uneori greţurile durează întreaga zi.
Din păcate, nu se ştie exact care sunt cauzele, dar se bănuieşte că sunt legate de activitatea hormonală asociată sarcinii. Totuşi, asta nu explică de ce unele femei au greţuri şi altele nu.
Atunci când sunt moderate, greţurile de dimineaţă nu afectează sarcina şi nu necesită tratament. Însă trebuie să te duci imediat la doctor dacă greţurile şi vărsăturile sunt grave, vomiţi tot ce mănânci şi ce bei, vomiţi sânge sau îţi bate inima foarte tare.

Cum se previn greţurile de dimineaţă

Nu există niciun mijloc de a preveni complet greţurile de dimineaţă. Se pare însă că femeile care iau vitamine prenatale în momentul concepţiei şi în primele săptămâni de sarcină nu au probleme atât de mari cu greţurile. Dacă e prea târziu pentru aşa ceva, poţi încerca să ţii sub control greaţa. Iată cum:
1. Ia micul dejun înainte să te ridici din pat. Optează pentru câteva felii de pâine prăjită, nişte biscuţi sau covrigei uscaţi.
2. În cursul zilei ia mai multe mese mici. Stomacul gol sau prea plin înrăutăţeşte greţurile.
3. Ţine cont ce alimente sau mirosuri îţi provoacă greaţa şi încearcă să le eviţi.
4. Hidratează-te cum trebuie, dar ai grijă să bei apă cu înghiţituri mici pe tot parcursul zilei.
5. Încearcă ceaiul de mentă sau de ghimbir, care pot tăia greaţa.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!