Femeile cu iubiţi tineri mor mai repede

De Erika Chivu pe

Îţi alegi un bărbat mai tânăr decât tine pentru că este mai energic şi mai plin de viaţă, dar aceste calităţi ale lui nu te ajută să trăieşti mai mult, ci din contră. Un studiu german…
… citat de Health Day News, a analizat aproape două milioane de cupluri şi a ajuns la concluzia că femeile care se căsătoresc cu bărbaţi mai tineri riscă să moară mai devreme. Sigur, nu e vorba de diferenţele mici, de unul sau doi ani, ci de cele considerabile de peste şapte ani. La femeile în cauză, riscul unui deces prematur este cu 20% mai mare.

Pe de altă parte, nici căsătoria cu un bărbat mult mai în vârstă nu te ajută din punctul de vedere al sănătăţii. Aceeaşi cercetare a descoperit că femeile trăiesc mai puţin şi dacă au un partener mai bătrân.

Explicaţia nu este greu de bănuit. Încă există prejudecăţi privind diferenţa de vârstă între soţi, iar cuplurile ce încalcă această regulă nescrisă a societăţii nu sunt văzute cu ochi buni.

Când ai un soţ mai tânăr, stresul de zi cu zi este amplificat de criticile primite, de marginalizarea socială, de anxietatea privind lipsa contactului social. Ne-am mai obişnuit să vedem cupluri în care bărbatul este mult mai în vârstă, însă ne uimesc şi astăzi femeile care se căsătoresc cu bărbaţi mai tineri.  

Relaţiile sociale sunt unul din factorii care contribuie la longevitate, iar când acestea produc anxietate, stresul este amplificat.

Într-un cuplu în care ea este mai în vârstă, scade şi speranţa de viaţă a bărbatului, probabil din acelaşi motiv.

În schimb, dacă el este mai în vârstă, are toate şansele să trăiască mai mult. Un bărbat a cărui soţie este cu şapte-opt ani mai tânără îşi reduce riscul de moarte prematură cu 11%.

Pe de altă parte, cercetătorii de la insitutul german Max Planck spun că, în general, căsătoria este un lucru bun, favorizând obiceiurile sănătoase. Atât femeile cât şi bărbaţii câştigă câţiva ani în plus de viaţă atunci când se căsătoresc.

Până acum se credea că atât femeile cât şi bărbaţii care îşi găsesc parteneri mai tineri vor trăi mai mult. Pe de o parte pentru că relaţia cu persoana tânără îţi dă optimism şi o stare de spirit bună, pe de altă parte pentru că la bătrâneţe, soţul mai tânăr va avea grijă de tine, fiind mai sănătos.

Până la urmă, se pare ca cel mai sigur pentru sănătatea ta este să-ţi găseşti un soţ de vârstă apropiată. Ceea ce fac majoritatea femeilor. În ţările dezvoltate, soţul este, în medie, cu doi – trei ani mai în vârstă decât soţia.

Chiar dacă se căsătoresc cu bărbaţi de vârstă apropiată, femeile au o slăbiciune pentru cei mai tineri. În SUA, unde s-au făcut astfel de sondaje, o treime dintre femeile peste 40 de ani au relaţii cu bărbaţi mai tineri, diferenţa fiind de cel puţin 10 ani. Există şi site-uri matrimoniale special destinate femeilor în căutare de bărbaţi mai tineri.

Vedete care preferă bărbaţii mai tineri

Printre aceste femei se află şi multe vedete. Se pare că, în lumea lor, relaţia cu un bărbat mai tânăr este o adevărată modă, fie că duce la căsătorie sau nu.
Madona este una din cele mai faimoase „devoratoare” de bărbaţi tineri.
 
Căsătoria cu Guy Richie, regizorul mai tânăr cu 10 ani decât ea, a fost doar o încalzire pentru Madonna. Următoarea ei relaţie „serioasă” a fost cea cu Jesus Luz, de care o despart 28 de ani. Artista a răspuns la gluma unui ziarist de 34 de ani spunându-i: „Dragă, eşti cam bătrân pentru mine. Bărbaţii tineri sunt mai deschişi, mai amuzanţi. Ai cunoscut bărbaţi de vârsta mea? Sunt căsătoriţi sau divortaţi, morocănoşi, graşi şi cu chelie”.

Următoarea pe listă este Demi Moore, care nu a arătat vreo preferinţă deosebită pentru tinerei, dar până la urmă este cea care a dat  startul modei cu bărbaţii mai tineri. Actriţa este cu 15 ani mai în vârstă decât Ashton Kutcher, cu care are o relaţie de şapte ani, fiind căsătoriţi de cinci ani.

O diferenţă de 11 ani este între Mariah Carey şi soţul ei, Nick Cannon. Cei doi s-au căsătorit acum trei ani, după numai câteva săptămâni de relaţie. În emisiunea lui Oprah, Nick a spus că se simte cel mai norocos bărbat din lume. Cât despre diferenţa de vârstă, aceasta nu e decât un număr, în opinia bărbatului.

Halle Berry nu este la fel de faimoasă pentru preferinţele ei în materie de bărbaţi, însă e mai în vârstă decât soţul ei, Gabriel Aubry, cu nouă ani.

Diferenţa de vârstă nu o deranjează nici pe Courtney Cox, vedeta din „Friends”, care este mai în vârstă cu şapte ani decât soţul ei, David Arquette.

Chiar dacă la noi nu se poate vorbi de o modă a relaţiilor cu diferenţe mari de vârstă, exista câteva vedete feminine care nu ţin cont de gura lumii.
Desigur, cea mai faimoasă astfel de relaţie e cea dintre Mihaela Rădulescu şi
Dani Oţil. Curajul celor doi a ţinut mult timp primele pagini ale ziarelor, probabil şi pentru că era prima dată când o astfel de relaţie se închega între două vedete din România, o ţară care nu se poate elibera, încă, de prejudecăţi.

Deşi acest cuplu s-a bucurat de cea mai mare atenţie, există şi altele în care partenera este mai în vârstă cu câţiva ani.

Mihalea Tatu a avut o relaţie de lungă durată cu un fotograf mai tânăr cu opt ani şi chiar dacă s-au despărţit, probabil că nu vârsta a fost de vină.

După divorţul de Claudiu Bleonţ, Beatrice Rancea, faimoasă pentru prezenţa în juriul „Dansez pentru tine„, a luat-o de la capăt alături de actualul soţ, Doru Rancea, mai tânăr şi el cu opt ani. Tot opt ani sunt şi între Cristina Spătar şi soţul ei, Alin Ionescu.  

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro