Factori surprinzători care îţi agravează alergiile

De Diana Zagrean pe

Alergiile sunt declanşate de tot felul de factori, dar, uneori, lucruri mărunte şi care fac parte din viaţa noastră de zi cu zi le agravează. Vezi care sunt acei factori surprinzători care îţi agravează alergiile.
 

Alimente cu proteine asemănătoare polenului

Dacă te ştii alergic la polen şi te apucă strănutatul şi tusea în „extrasezon”, s-ar putea să fie de la…mâncare.
Afecţiunea se numeşte „sindromul alergiilor orale” şi este cauzat de o proteină găsită pe suprafaţa merelor, roşiilor şi pepenilor galbeni. Aceasta seamănă din punct de vedere molecular cu polenul şi declanşează aceleaşi reacţii imune ale organismului.

Lentile de contact

În sezonul alergiilor este recomandat să renunţi la lentilele de contact, deoarece ele păstrează particulele fine de polen în ochi.
Dacă porţi ochelari, ochii lăcrimează şi poţi scăpa de alergeni în mod natural. Cu lentilele de contact, organismul este obligat să rămână în contact cu substanţa iritantă până seara, când le dai jos.

Alcoolul

Ai simţit vreodată că ai nasul înfundat după ce ai băut un pahar de vin roşu? Se pare că alcoolul în general şi vinul roşu în particular provoacă fondul alergic.
Sulfiţii din vinul roşu declanşează alergii mai noi sau mai vechi, iar unele persoane sunt foarte sensibile.
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge