Ce exerciţii să faci la tine acasă, ca să-ţi tonifiezi fundul

De Sandra S. pe

Au trecut sărbătorile de iarnă, gata cu mâncărurile grele şi grase, e timpul pentru tonifiere, disciplină şi detoxificare. Dacă ai pus ceva kilograme în plus pe fund şi vrei să le dai jos, vezi ce exerciţii poţi face, chiar la tine acasă.
Nu ai nevoie de mai multe de 10-15 minute în fiecare zi, ca să îţi tonifiezi posteriorul. Ce trebuie să faci:
Pe podea, cu picioarele întinse în faţă, drepte şi cu spatele drept, încordează pe rând muşchii feselor. O dată pe stânga, o dată pe dreapta, balansându-te uşor de pe o parte pe alta. Fă asta de 30 de ori pentru fiecare parte. Dacă nu poţi sta cu picioarele întinse şi spatele drept, atunci strânge genunchii la piept şi ţine spatele arcuit, făcând aceleaşi mişcări, tot de 30 de ori pe fiecare parte.
Cu spatele la perete sau la o masă, într-o poziţie cât mai dreaptă, ridică un picior într-o parte, cât poţi de mult fără să schimbi poziţia şoldurilor. Ridică-l cât poţi de mult, apoi lasă-l până aproape de podea şi ridică-l din nou – fără să-l pui jos. Repetă exerciţiul de 20 de ori pentru fiecare parte.
Urcă pe scări dacă stai la etaj sau dacă biroul tău se află la etaj. Exerciţiul este bun şi pentru picioare, dar şi pentru muşchii posteriorului. De asemenea, dacă ai ocazia, mergi pe jos cât mai mult. Orice mişcare face bine!
Încordează-ţi fesele ori de câte ori îţi aminteşti, pe parcursul unei zile. Ţine-le aşa timp de cinci secunde, relaxează, apoi încordează din nou. Ca şi exerciţiile Kegel, le poţi face aproape oriunde şi oricând.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro