Dr. Mihai Craiu: „Ascultați mărturia Laurei, o tânără de 26 de ani, care a murit din cauza unui cancer de col uterin”

De Unica.ro, pe

”Mulțumesc, Laura. Și eu, chiar dacă nu sunt irlandez”, spune dr. Mihai Craiu, cunoscut pediatru, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Spitalul virtual pentru copii. El vorbește despre Laura Brennan, o tânără care a murit în martie 2019, la numai 26 de ani, din cauza unui cancer de col uterin provocat de HPV.

Dr. Mihai Craiu: ”Boala ce a generat decesul Laurei putea fi prevenită, prin vaccin anti-HPV”

Ca Laura sunt mii de tinere care mor, în fiecare an, de un cancer ce poaete fi prevenit, însă povestea ei este specială fiindcă a decis să vorbească despre boala ei, încercând să convingă femeile și părinții de fetițe că vaccinarea anti HPV salvează vieți. Datorită ei, rata de vaccinare în Irlanda a crescut cu 20%.

”După ce boala a recidivat si Laura a aflat prognosticul infaust, ea s-a decis să își spună povestea tuturor părinților care ar putea avea dubii privind utilitatea vaccinării HPV. Și a facut-o luni de zile, cat i-a permis starea de sănătate, cu entuziasm si fară odihnă. In pofida nenumaratelor insinuari si insulte ale unor indivizi care se opun vaccinării”, povestește dr. Mihai Craiu.

”Apropos de marii „specialiști”, cunoscători ai teoriei conspirației și profeți ai fake-news… In afară de lipsa oricărei pregătiri in domeniu, aceștia au, TOTI, un singur argument, repetat obsesiv ca o litanie, identic. Toti o țin „una și bună” cu teoria cititului prospectelor medicale.

Stimați necunoscatori, va informez ca parerile voastre sunt false. Poate să vă fie indiferent, poate să vă displacă, puteți face oricâte crize de nervi… Știința nu are nevoie de aprobarea nimănui pentru a-și indeplini inexorabil cursul. Iar știinta medicală a dovedit că boala ce a generat decesul Laurei putea fi prevenită, prin vaccin anti-HPV”, mai spune cunoscutul pediatru.

Cine este Laura Brennan

Laura era singura fată dintr-o familie cu patru copii, era pasionată de sport și lucra la un magazin. Când a aflat că are cancer de col, nu a vrut ca acest diagnostic să-i schimbe viața, așa că a continuat să lucreze pe parcursul tratamentului cu citostatice.

Însă la scurt timp, în septembrie 2017, Laura a aflat că are metastaze și că boala ei este incurabilă. Atunci a decis să renunțe la locul ei de muncă și să se dedice în totalitate campaniei pentru susținerea vaccinării anti HPV. ”M-am născut cu o voce și acum îmi folosesc această voce pentru a încerca să fac un bine”, spunea Laura. Ea declara că vede zi de zi suferința din ochii părinților ei și că ar vrea ca nimeni să nu mai treaca prin ce trec ei, lucru care se poate realiza dacă toate tinerele ar fi vaccinate împotriva HPV.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!