Siguranţa şi încrederea în sine, secretele care te ajută să slăbeşti

De Mihaela Murgu, pe

Acest sentiment nu se poate cumpara cu cartea de credit, ci reprezintă o relaţie profundă cu propriul eu, care apare în mod firesc atunci când ajungi să te preţuieşti. Vezi de ce încrederea în sine te ajută să slăbeşti!
Înseamnă un raport de echilibru între minte şi corp, stăpânirea şi controlul tuturor slăbiciunilor, identificarea calităţilor şi defectelor cu acceptarea lor şi, mai presus decât orice, recunoaşterea intimă şi indubitabilă a faptului că eşti minunată. Dacă tu te iubeşti, cei din jur te vor adora şi nu este nevoie de cântarul din baie ca să ai dovada acestui lucru.

În loc să vă autopedepsiţi prin intermediul curelor de slăbire duse la absurd, mai bine adoptaţi o atitudine pozitivă, de înţelegere şi recunoaştere a nevoilor şi slăbiciunilor voastre. Uitaţi pentru o vreme acest război şi încheiaţi un armistiţiu înainte de a transforma totul în cenuşă. Prin urmare:

stimulaţi-vă simţurile
exprimaţi-vă emoţiile
acceptaţi-vă formele
încetiniţi ritmul
acordaţi-vă “învoiri”
lăsaţi-vă admirate
răsfăţaţi-vă
abandonaţi controlul
alegeţi “vreau” în loc de “trebuie”
iubiţi fără limite

Răsfăţaţi-vă chiar şi în timpul dietei

 
Nu reprezintă un semn de frivolitate sau de superficialitate, ci este modul de a vă cunoaşte intim şi a vă accepta, chiar şi cu câteva kilograme în plus. Nu trebuie să vă fie ruşine că “pierdeţi timpul” pentru voi, este o manieră necostisitoare de a vă oferi atenţie prin gesturi simple: faceţi o baie cu spumă, spălaţi-vă părul, folosiţi creme pentru faţa şi corp, îngrijiţi-vă unghiile, apelaţi din când în când la un gomaj sau la o mască hidratantă. Dacă dispuneţi de suficient timp şi de mijloace financiare, nu ezitaţi să vă rezervaţi o zi pe săptămână într-un salon cosmetic cu saună, masaj etc.

Cum să camuflaţi micile defecte

De câte ori nu vi s-a întâmplat să vi se spună că aţi slăbit doar pentru că eraţi îmbrăcate potrivit şi aveaţi un aer elegant şi îngrijit? De la corectarea posturii până la folosirea tocurilor înalte şi a decolteurilor adânci, există o mulţime de strategii care pot să vă pună în valoare imaginea. Cea mai simplă, dar şi cea mai importantă, este poziţia corectă: îndreptaţi spatele, trageţi umerii înapoi şi în jos, împingeţi pieptul înainte, sugeţi burta, ridicaţi bărbia şi priviţi înainte, niciodată în pământ; inclusiv mersul corect se poate învăţa, astfel încât toată fiinţa voastră să degaje un aer de siguranţă, eleganţă, senzualitate şi mister.

CREAŢI-VĂ UN STIL PERSONAL…
…pentru că felul în care vă îmbrăcaţi are un impact major asupra celorlalţi şi reprezintă paşaportul vostru către succes. Nu contează atât de mult cu ce vă îmbrăcaţi, ci felul în care purtaţi hainele respective. A avea un stil vestimentar este rezultatul siguranţei de sine, al autostimei şi respectului pentru propria persoană.

NORMALIZAŢI-VĂ RAPORTUL CU ALIMENTELE.
Interdicţiile nu funcţionează, cel puţin nu pe termen lung şi orice regim care implică privaţiuni exacerbează de fapt poftele. Reînvăţaţi să mâncaţi şi schimbaţi-vă comportamentul alimentar pe viaţă. Puteţi slăbi mâncând orice, cu condiţia să fie în cantitate redusă, aşa că eliminaţi din vocabular cuvinte precum: “cura de slăbire”, “de mâine…”, “fără dulciuri…” etc.

ÎNCERCAŢI SĂ GÂNDIŢI ALTFEL ŞI PRIVIŢI-VĂ DIN ALT UNGHI
Dacă începeţi să vă vedeţi diferit, înseamnă că aşa şi sunteţi. Eleanor Roosevelt spunea: “nimeni nu vă poate face să vă simţiţi inferiori fără acordul vostru”. Apreciaţi-vă singure calităţile, nu este narcisism, ci respect pentru propria valoare. Relaxaţi-vă şi lăsaţi-i pe cei din jur să vă descopere cu adevărat, fără să le atrageţi atenţia obsedant asupra “defectelor” voastre personale. Imaginea arată ceea ce lăsaţi voi să se vadă!

ÎNCETAŢI SĂ VĂ MAI PLÂNGEŢI CĂ SUNTEŢI GRASE
E păcat să vă irosiţi viaţa – singura pe care o aveţi – suferind pentru faptul că sunteţi grase. Nimeni nu este atât de gras pe cât i se pare! Avem tendinţa să dramatizăm, uitând că în realitate lucrurile nu sunt aşa de negre şi neanticipând că peste 10 ani aceeaşi greutate ne-ar face fericite. Aduceţi-vă aminte de povestea cu drobul de sare… dacă vă e frică de kilogramele în plus şi apelaţi la diete nejustificate şi repetate, până la urma vă veţi trezi că le aveţi cu adevărat. În loc să vă vedeţi grase, mai bine aţi începe să vă simtiţi “grandioase”.

Haina face pe om?
Se spune că prima impresie contează şi acest lucru este foarte adevărat. Studiile arată că ne formăm părerea despre o persoană la numai 4 minute după ce am întâlnit-o, iar factorii care contează sunt:

55% ASPECTUL (îmbrăcămintea, atitudinea generală, mimica)
38% SUNETUL VOCII
7% CONVERSAŢIA (ceea ce spuneţi).

STRATEGII VESTIMENTARE PENTRU MODELAREA SILUETEI
Îmbrăcaţi-vă cu haine pe măsura voastră (cea reală, nu cea la care visaţi); hainele strâmte şi cele care au tendinţa să plesnească pe voi dau impresia că v-aţi îngrăşat
Alegeţi cu grijă lenjeria intimă şi evitaţi cu orice preţ sutienele prea mici; folosiţi articolele şi modelele care Să vă modeleze silueta şi să vă pună în valoare formele, fără cusături sau elastic strâns care se văd pe sub haine
Nu vă camuflaţi sub munţi de materiale; hainele largi vă ascund formele, dar vă fac să păreţi mai robuste decât sunteţi în realitate
Purtaţi haine care vă “slăbesc”: imprimeuri mici, dungi verticale, materiale fluide şi subţiri, pantaloni largi, Talie înaltă, fuste drepte, culoarea neagră; evitaţi tricotajele şi catifeaua
Evitaţi rochiile cu bretele dacă aveţi braţe groase sau lipsite de tonus; purtaţi mânecă lungă sau topuri şi şaluri pentru completarea unui corset foarte decoltat.

Imaginea corporală este imaginea pe care o persoană şi-o face despre propriul corp, felul în care se vede în oglindă şi pe care îşi închipuie ca şi ceilalţi îl văd. În măsura în care imaginea corporală participă considerabil la construcţia imaginii despre sine, insatisfacţia pe care o simţiţi faţă de propriul corp poate avea efecte dezastruoase asupra sentimentului numit “încredere în sine”. Trebuie să aveţi curajul să vă acceptaţi ca să ajungeţi să vă iubiţi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!