Cum slăbim rapid și sănătos după excesele alimentare de sărbători

De Unica.ro, pe

Perioada sărbătorilor pascale a trecut, iar acum este momentul să ne redobândim silueta. Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție ne învață cum putem să slăbim rapid și sănătos după mesele tradiționale îmbelșugate de Paște pentru a arăta și a ne simți cât mai bine.

„Slăbirea rapidă după perioadele de exces alimentar nu este periculoasă pentru organism dacă vorbim de derapaje alimentare de câteva zile. În această situație, poți remedia rapid efectele negative și poți ajunge la o slăbire rapidă de 1-3 kilograme, pentru că este mai ales vorba despre eliminarea retenției de apă și a conținutului intestinal. Însă îți recomand cu tărie să nu îți faci un obicei din a alterna perioadele de supra-alimentare cu cele de dieta severă, pentru că vei ajunge în situația unei variații permanente a greutății tale, cu efecte negative asupra sănătății și aspectului fizic”, a spus Cori Grămescu.

Primul pas pentru o slăbire sănătoasă după Paște este să faci un „inventar” al alimentelor consumate. Dacă obișnuiești să ții un jurnal alimentar, este un moment în care te ajută foarte mult. Dacă nu, încearcă să recreezi din memorie lista cu ce ai mâncat în ultimele zile. O cantitate aproximativă măsurată cu unități uzuale (număr de linguri, de ex.) te ajută să ai o estimare a ceea ce ai mâncat. Cei mai mulți dintre români consumă carne grasă, dulciuri concentrate, alcool și pâine sau cartofi. Cei mai cumpătați optează pentru o carne mai slabă și restricționează oarecum consumul de alcool și dulciuri, dar tot mănâncă prea multe proteine în aceasta perioadă.

Citește gratuit ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI

Al doilea pas este să renunți la a manca resturile de la masa festivă. Dacă ai 1-3 zile de exces culinar poți să gestionezi rapid situația, dar deja 4-7 zile înseamnă o acumulare reală de kilograme în plus. Deci, oferă restul de mâncare tradițională unei familii nevoiașe, vei face o mare bucurie unor oameni amărâți și îți vei oferi șansa de a te simți bine, fără să îți dai peste cap organismul.

Al treilea pas este să identifici cum te simți și să corelezi asta cu lista de alimente consumate. Ai mâncat carne grasa, dulciuri și alcool și te simți balonat? În cazul asta, primul pas este să te asiguri că ai o digestie corectă și nu te constipi. Un ceai pentru digestie ușoară, probiotice de bună calitate și un supliment cu enzime digestive te ajută să eliberezi tractul digestiv și să poți începe astfel procesul de slăbire sănătoasă după Paște.  Nu uita să te hidratezi corect, este nevoie de cel puțin 2 litri de lichide pe zi pentru a menține echilibrul corpului.

O slăbire sănătoasă după Paște înseamnă să te hidratezi corect și să corectezi excesul alimentar, eliminând cât mai repede substanțele nesănătoase din organism.

Al patrulea pas, și poate cel mai important, este să te reapuci de sport. Indiferent dacă optezi pentru a merge la sala sau a urma ore de grup fitness on-line sau pe zoom, alternează antrenamente cardio de intensitate moderată cu ore în care lucrezi cu greutăți medii, pentru rezistență. Este important să înțelegi că un exces alimentar de 2-4 zile înseamnă să muncești 7-10 zile pentru a scăpa de efectele negative ale acestuia. Concret, daca ai mâncat până la refuz, programează-ți să mergi la sport la fiecare doua zile, făcând antrenamente moderate că intensitate, care durează cel puțin o oră.

Citeşte şi: Cori Grămescu, secretele unui plan de antrenament executat corect în confortul casei

„Sportul este cel mai eficient mod de a scapă de efectele nesuferite ale supra-alimentarii tradiționale de Paște. Noi la LadyFit oferim clientelor clientelor meniuri pentru slăbire sănătoasă și consiliere personalizată de antrenament, pentru a le susține sa revină cât mai repede la forma dorită”, a mai adăugat Cori Grămescu.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!