Dieta cu morcovi

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 13 aprilie 2021, 16:12
Morcovii sunt plini de fibre și vitamine, mai ales beta caroten, esențial pentru o piele frumoasă și ochi sănătoși. Vezi cum să valorifici sucul de morcovi și ce presupune dieta cu morcovi.

Câte calorii are morcovul și ce alți nutrienți conține

Morcovii sunt săraci în calorii și reprezintă, totodată, o bună sursă de vitamine și fibre vegetale. Unele diete au morcovul ca aliment principal și de bază, în timp ce altele preferă să combine mai multe crudițăți pentru a echilibra cantitatea de nutrienți. Deși morcovii sunt legume sănătoase, consumul lor într-o cantitate prea mare pe o perioadă prea lungă de timp poate avea efecte neplăcute.

O ceașcă de morocov crud ras are mai puțin de 53 de calorii, dar cantități mari de vitamina B1, b3, b6, K și vitamina C.

În plus, morcovii sunt o sursă excelentă de fibre vegetale, mangan, molibden, magneziu, acid folic, potasiu și fosfor.

Bogată în antioxidanți, dieta cu morcovi îți aduce un aport important de clor și sulf, care ajută ficatul să scape de toxinele din organism.

Poate că ai mai auzit că un consum regulat de morcovi îți ajută ochii, datorită conținutului mare de beta-caroten, dar poate nu ești conștientă cât calciu îți aduce și că poate ajuta organismul să reducă riscul de cancer pulmonar.

Încearcă și dieta cu banane de dimineață

Cum se ține dieta cu morcovi

Există două variante mari de dietă cu morcovi.

Dieta adaugă un morcov la dieta zilnică presupune exact asta, cu precizarea că leguma se consuma la începutul mesei. Specialiștii în nutriție recomandă din când în când schimbarea morcovului cu altă legumă din familia crucifere, sau alte verdețuri cu puține calorii: castravete, dovlecel, napi sau murături, suc de legume sau supe simple.

Cea de-a doua variantă este o cură extremă de 7 zile care presupune consumul unui pahar de suc de morcovi la fiecare 2-3 ore. Trebuie ținut cont că această dietă este foarte restrictivă și nu aduce un aport necesar de proteine, lipide și alți nutrienți deci trebuie întrebat un medic dacă suferiți de afecțiuni cronice.

Dozaj

Dieta în care adaugi un morcov pe zi nu are o durată sau un dozaj fixe. În general, dacă ronțăi trei morcovi în fiecare zi ar trebui să fie de ajuns. Dacă observi o nuanță de portocaliu pe piele în palme, coate sau alte zone, redu cantitatea de morcovi, sau schimbă leguma pentru o vreme.

Pentru cea de-a doua variantă, orice detoxificare a organismului are loc după 3-7 zile de consum exclusiv de suc de morcovi, astfel că nu trebuie sub nicio formă prelungită mai mult de cele 7 zile regulamentare.

Citește și despre dieta cu ananas

Sursa foto dietă morcovi: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!