Descoperire spectaculoasă. Lipsa gravitației ucide celulele canceroase

De Unica.ro pe
Rezultatele unui nou studiu asupra cancerului au scos la iveală ceva spectaculos. Pentru prima oară, oamenii de știință au demonstrat că lipsa gravitației ucide celulele canceroase.

Conform digi24, noile experimente realizate recent au dovedit că, într-o singură zi, în condiții de microgravitație, celulele canceroase au murit într-un procent de până la 90%. Testele au fost realizate pe Pământ, în lipsa oricărui alt tratament.

Studiul a fost realizat de cercetători australieni, iar cele patru tipuri de cancer analizate au fost cancerul de sân, cel de ovare, de plămâni și de nas.

Deutsche Welle notează că următorul pas pe care Joshua Chou, inginerul în biomedicină – coordonator al acestui studiu, vrea să-l facă este să trimită celulele canceroase în spațiu.

Vrem să vedem dacă microgravitația este cu adevărat elementul care ucide aceste celule sau e vorba și de altceva, cum ar fi radiația solară. Sigur că nu e ușor să demonstrăm asta (…) Transportul acestor celule în spațiu și înapoi pe Pământ va fi o chestiune dificilă„, a declarat Joshua Chou pentru Deutsche Welle.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro