Cum se tratează corect conjunctivita

De Sandra S., pe

Este o afecțiune care se ia foarte ușor, însă nu este atât de gravă pe cât ai crede. Uite cum o poți trata corect și cum eviți s-o faci!
Oricine poate face conjunctivită, de la preșcolari și până la bătrâni, însă tratamentul este simplu și prevenția foarte ușoară. Conjunctivita este, mai exact, inflamarea stratului subțire și transparent ce acoperă ochiul și poate afecta și interiorul pleoapelor. Simptomele sunt vizibile – pleoape înroșite și umflate, ochi iritați, te trezești cu pleoapele lipite, iar un lichid gălbui care curge din inflamație.

Cele mai comune tipuri de conjunctivită

Conjunctivită virală – este cea mai contagioasă formă și este cel mai ușor tratabilă. De multe ori poate trece și de la sine, fără intervenția medicului.
Conjunctivita bacteriană – e tipul de conjunctivită din cauza căreia te trezești cu ochii lipiți de dimineață și curge lichidul gălbui.
Conjunctivită alergică – cauzată de alergenii din mâncare. Ochii sunt foarte umezi, te ustură și chiar ai mâncărimi. Mai poți avea și nasul înfundat din această cauză.

Tratament după tipul de conjunctivită

Pentru conjunctivita virală – ca să calmezi inflamația trebuie să îți pui comprese reci (cu tifon steril) pe ochi cât poți de des pe parcursul zilei. Nu folosi același tifon pentru ambii ochi și aruncă toate compresele la gunoi după ce ai terminat cu ele.
Pentru conjunctivita bacteriană – pentru aceasta medicul îți va prescrie picături de ochi cu antibiotic și/sau unguent. Cel mai bine este să mergi la doctor ca acesta să pună diagnosticul corect.
Citește pe pagina următoare care este tratamentul pentru conjunctivita alergică și cum poți preveni răspândirea acesteia!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!