Cum scapi de capilarele sparte de pe picioare

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Vineri, 20 martie 2015, 14:45
Capilarele sparte de pe picioare se mai numesc telangiectazii și afectează peste 50% dintre femei. Află de ce apar și cum poți scăpa de ele.

Venele subțiri și vizibile de pe picioare sunt o problemă foarte comună în rândul femeilor, iar dacă mama ta le are, sunt șanse mari să le faci tu și tu. Nu doar factorii genetici duc, însă, la apariția acestor dilatații ale vaselor mici de sânge, deoarece stilul de viață are un cuvânt important de spus. Fumatul sau obezitatea, de exemplu, restricționează circulația în picioare și poate duce la umflarea vaselor și spargerea lor, potrivit womenshealthmag.com. La fel de responsabile sunt și anticoncepționalele, deoarece îți afectează hormonii, iar acest lucru duce la slăbirea pereților vaselor de sânge și formarea acestor vene sau chiar a varicelor.

Ce poți face dacă ai vene vizibile pe picioare

Capilarele sparte de pe picioare nu sunt tocmai estetice, însă dacă le-ai moștenit, nu prea ai ce să faci ca să scapi de ele. În alte cazuri, însă, poți preveni apariția lor prin exerciții fizice. Aleargă, plimbă-te sau fă gimnastică, pentru a pune sângele în mișcare.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!