Cum recunoşti colica renală

.

Colica renală este un tip de durere foarte puternică şi pentru că radiază în toată zona spatelui şi abdomenului, poate fi confundată uşor cu alte afecţiuni. Vezi cum recunoşti colica renală.
 

Unde apare colica renală

Atunci când o infecţie afectează rinichii, sau când aceştia dezvoltă pietre sau nisip, apare colica renală, o durere ascuţită, intensă, care poate fi confundată uşor cu afecţiuni ale coloanei vertebrale sau ginecologice.
Durerea (acută sau cronică) prezentă în cazul colicii renale apare în zona lombară (partea de jos a spatelui, deasupra fundului), sau între cea mai de jos coastă şi fese.
În funcţie de cauză, colica renală poate radia spre pelvis şi zona inghinală, coaste, în sus, sau în toată zona abdominală.
Unii oameni care suferă o colică renală pot avea febră, durere la urinare, sânge în urină, stare de greaţă şi chiar vomă.

Boli care provoacă colica renală

Colica renală în sine apare ca simptom al unei afecţiuni de la nivelul rinichilor sau structurilor conexe (căi urinare), cum ar fi vezica urinară sau uretere.
Alte boli pot imita colica renală, fără să afecteze rinichii: întinderile musculare, probleme ale coloanei vertebrale, fracturi, abcese, zona zoster, anevrism aortic abdominal, sau chiar unele probleme ginecologice (boala inflamatorie pelvină, infecţii, ovare polichistice).
Deşi colica renală apare de obicei pe o parte a spatelui, ea se poate extinde în ambii rinichi şi poate radia adesea spre abdomen sau zona inghinală.
Durerea apare brusc şi este ascuţită, intensă şi poate avea fluctuaţii în valuri, mai ales dacă este cauzată de pietre la rinichi.
Sursa foto femeie colică renală: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton