Cum să NU faci supradoză de vitamine

De Diana Zagrean, pe

Unele vitamine şi minerale din suplimentele alimentare pot fi foarte nocive, dacă sunt luate în cantităţi prea mari. Vezi care sunt suplimentele periculoase în cantităţi nepotrivite şi află cum să NU faci supradoză de vitamine.
 

Deficienţe frecvente de vitamine

Doar pentru că vezi multe reclame cu suplimente alimentare pe bază de vitamine şi minerale, nu înseamnă că tu ai nevoie neapărat de pastile cu pumnul, în fiecare dimineaţă.
Pentru că vrei să fii sănătoasă şi să nu ai carenţe, trebuie să ştii sigur ce vitamine îţi lipsesc, sau dacă pierzi anumite minerale din cauza unor afecţiuni cronice sau acute.
Cele mai multe persoane care iau suplimente, nu ţin cont de dieta pe care o adoptă, de stilul de viaţă, sau de istoricul genetic al familiei.
Unele afecţiuni sau carenţe se transmit de la părinţi sau bunici şi unele boli te fac să nu asimilezi cum trebuie anumiţi nutrienţi.
De exemplu, boala Crohn, nediagnosticată şi gestionată incorect te poate face să nu absorbi corect nutrienţii din alimentaţie, în timp ce o anemie te face să ai nevoie de mai mult fier în organism.
Unele studii arată că fumătorii pierd multă vitamina C, în timp ce stilul de viaţă sedentar şi lipsa expunerii zilnice la soare ne lipseşte de cantitatea necesară de vitamina D şi calciu.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!