Cum îți dai seama că ești dependentă de zahăr

De Adina Radu, pe
Zahărul este energia pe care o folosesc celulele din corpul nostru. Într-un sens mai larg, zahărul este viață. Dar, orice exces este dăunător.

Creierul nostru este programat să poftească zahăr. Primul tip de zahăr pe care îl ingerăm în viața noastră este zahărul din fructe.

Semnele care îți indică faptul că suferi de dependență de zahăr

  1. Pofta de dulce

Când corpul devine fizic dependent de zahăr apare dorința de a mânca zahăr chiar și atunci când coprul nostru nu are nevoie de energie. Zahărul stimulează centrul plăcerii din creier, exact cum fac și drogurile.

Citește și Cum te vindeci de dependența de zahăr

  1. Mâncatul obsesiv

Dacă nu te poți controla și nu te poți opri din mâncatul dulciurilor bogate în zahăr înseamnă că ești dependentă. La fel ca orice drog, începi cu o cantitate mică și continu să îți dorești o cantitate din ce în ce mai mare.

  1. Scăderea energiei

De-a lungul zilei te simți brusc obosită, mai ales după ce ai consumat zahăr? E semn că ar trebui să renunți la o astfel de dietă. Corpul tău produce multă insulină pentru a scădea nivelul zahărului din sânge rapid. Acest fenomen duce la scăderea energiei corpului și la oboseală.

  1. Sevraj

Când încerci să te lași de zahăr, ai dureri de cap și o stare generală proastă pentru că organismul tău era dependent de acest aliment și fără el, își suferă.

Citește și Dr. Oz: planul în 3 pași care te ajută să renunți la zahăr

  1. Îți plac alimentele bogate în amidon

Iubești cartofii prăjiți, chipsurile, pastele și pâinea? Aceste alimente sunt bogate în amidon și o dată întrate în organism sunt transformate în zahăr.

  1. Grăsime

Dacă observi că ai început să ai depuneri de grăsime înseamnă că organimul tău nu știe ce să facă cu atâta energie așa că alege să o depună sub formă de grăsime.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!