Cum ai grijă de tine după un infarct

De Diana Zagrean, pe
Infarctul miocardic este periculos, dar nu întotdeauna fatal. Indiferent dacă este vorba de un membru al familiei, o persoană dragă, sau chiar de tine, îngrijirea bolnavului de inimă după un infarct este esențială. Vezi cum ai grijă de tine după un infarct.

Odihnă multă în primele două săptămâni

Primele două săptămâni și primele trei luni după un infarct sunt cruciale pentru evoluția ulterioară a pacientului cardiac.

Dacă acesta se menajează, are grijă de el și merge la medic regulat, o mare parte din activitățile vieții obișnuite de dinainte de infarct se vor putea relua treptat.

Astfel, dacă se simte o oboseală mai amre, medicii recomandă odihnă și chiar un somn ușor de după amiază, dacă nu apar alte simptome îngrijorătoare.

Nu ridica obiecte grele

În primele luni după un atac de cord este bine ca pacientul să nu ridice greutăți și să se menajeze de tot ceea ce înseamnă efort fizic brusc și susținut.

Dacă se poate angaja o persoană care să ducă la capăt aceste activități, cu atât mai bine, deoarece orice sursă de stres și senzația de neputință pot agrava afecțiunea inimii.

Sexul trebuie făcut cu grijă

Deși este o problemă delicată, mai ales în cazul bărbaților, sfatul medicului este cel care trebuie urmat.

Totul depinde de gravitatea infarctului, de numărul de astfel de evenimente coronariene din trecut, de stilul de viață și de recuperarea fizică și psihică de după ultimul atac.

Sursa foto infarct miocardic: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!