Crema ieftină care te scapă rapid de acnee. Vezi care e

De Sandra S., pe

Când vine vorba de acnee, trebuie să găsești produsele potrivite pentru tine. În principiu ai nevoie de o cremă sau un gel de curățare care curăță tenul delicat, îndepărtează bacteriile și destupă porii.
Ingredientul pe care trebuie să îl conțină un astfel de produs care te scapă de acnee este peroxidul de benzoil. Acesta se poate cumpăra din farmacii fără prescripție medicală, iar crema pe care o vei găsi sigur în România este Brevoxyl.
Peroxidul de benzoil este ingredientul activ din produsele anti-acneice și ajută la curățarea tenului, destuparea porilor și îndepărtarea excesului de sebum de pe față. Mai mult, poate fi folosit pentru diferite tipuri de acnee: puncte negre, puncte albe, coșurile roșii și inflamate.

Efectele secundare ale peroxidului de benzoil

Dacă nu folosești un produs cu o concentrație mai mică de substanță activă (cea mai mică este de 2,5%) de la început, s-ar putea să ai parte de câteva efecte secundare din cauza peroxidului de benzoil:
Pielea uscată, înroșită și care se cojește, senzație ușoară de arsură – statisticile arată că un om din trei poate avea parte de aceste efecte secundare.
De aceea este important să folosești crema topic – doar pe zonele afectate de acnee, puncte negre și albe și nu pe toată suprafața pielii. De asemenea, după ce folosești această cremă trebuie să folosești o cremă cu factor de protecție solară și să limitezi statul la soare.

Ce produse cu peroxid de benzoil poți folosi

Brevoxyl este varianta care se găsește destul de ușor în farmaciile din România, la prețuri începând de la 17 lei, însă nu este singura soluție. Poți găsi numeroase variante pe Internet și este foarte simplu de comandat. Printre acestea se numără produsele PanOxyl 10%, Quinoderm Antibacterial facewash, Freederm Gel, Antiac Salcura sau Antiac Spray.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro