Ceaiuri pentru hemoroizi

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 24 iunie 2021, 16:36
Ca să tratezi acasă hemoroizii ai nevoie de câțiva aliați din lumea plantelor. Există câteva amestecuri de ceaiuri pentru hemoroizi care reduc inflamația, scad durerea resimțită în episoadele acute și fac viața mai ușoară.

Hemoroizii, vase de sânge umflate din zona anusului și rectului, pot provoca sângerări, mâncărimi și durere în zona anală. Boala apare din cauza presiunii crescute pe vasele respective, fie din cauze mecanice (statul prea mult pe scaun, constipație, etc), fie din cauze interne, cum ar fi o dietă lipsită de fibre, sarcină, tuse violentă.

Pentru tratarea hemoroizilor acasă există multe alternative medicamentoase în comerț, dar multă lume își dorește leacuri naturale, mai puțin riscante pentru ficat sau mai aproape de remediile străvechi.

Deși multe tratamente naturiste nu sunt încă certificate cum că ar ajuta în caz de hemoroizi, ceaiuril pentru hemoroizi sunt destul de populare, ceea ce înseamnă că măcar unele dintre ele dau rezultate foarte bune.

Majoritatea acestor ceaiuri pentru hemoroizi sunt menite să reducă inflamația vaselor de sânge, să regleze presiunea sângelui din zonă, pentru a evita sângerările și ruperea acestor vase, să reducă iritațiile și mâncărimile care apar odată cu hemoroizii și să înmoaie scaunele, pentru a reduce efortul care duce la ruperea vaselor.

Ghimpele pădureț (Ruscus aculeatus)

Acest ceai pentru hemoroizi are proprietăți antiinflamatoare care par să funcționeze foarte bine în cazul vaselor de sânge din zona anusului.

În plus, se pare că amestecul de substanțe naturale și compuși chimici din acest ceai pentru hemoroizi are efect astringent, adică reduce vasele de sânge și strânge zonele inflamate, iar astfel se reduc și durerea locală și mâncărimile deranjante.

Pentru a face un ceai de ghimpe pădureț, toarnă o ceașcă de apă fiartă peste ½ linguriță de ghimpe uscat, lasă să infuzeze 10 minute și strecoară ceaiul pentru hemoroizi. Se consumă până la patru cești ce ceai de hemoroizi cu ghimpe pădureț pe zi, dar nu trebuie uitat că excesul produce diaree.

Lumânărica (coada vacii, coada mielului)

Folosit foarte mult ca remediu natural pentru hemoroizi care sângerează în America de Sud, lumânărica conține un amestec de taninuri cu efect constrictor. Astfel, ceaiul de lumânărică strânge țesutul vaselor de sânge și oprește sângerările când acestea se produc.

Acest ceai poate fi folosit sub formă de comprese pe hemoroizii externi, iar răspunsul la substanțele astringente este imediat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!