Ceaiuri din plante pentru colesterol mărit

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 06 mai 2021, 15:20
Colesterolul mărit este o problemă de sănătate tot mai des întâlnită și pare să afecteze oamenii de la vârste tot mai fragede. Indiferent dacă ai colesterolul mare din cauze genetice, sau dacă dieta ta nu este tocmai sănătoasă, ceaiurile din plante te pot ajuta. Vezi ce ceaiuri din plante sunt recomandate dacă ai colesterolul mărit.

Amestec de ceai de sunătoare, păpădie și hibiscus pentru scăderea colesterolului

Sunătoarea a fost dintotdeauna un bun remediu pentru problemele digestive, ale ficatului și stomacului în special.

Ceaiul de sunătoare este benefic în caz de deficiențe ale bilei (dischinezie biliară, pietre la vezica biliară, etc), care are un rol important în descompunerea grăsimilor din alimentație.

Pentru ficat, sunătoarea face adesea minuni, ajutând la curățarea și eficientizarea proceselor din interiorul acestuia.

Cum colesterolul se produce în ficat, ceaiul de sunătoare poate regla echilibrul dintre HDL, colesterolul bun și LDL, colesterolul rău, precum și concentrația de trigliceride din sânge.

Studiile clinice realizate de marile Universități europene și americane au arătat că ceaiul de păpădie reduce nivelul total al colesterolului din sânge. În plus, studiile mai arată că în cazul șoarecilor cu diabet, ceaiul de păpădie sau extractul standardizat de păpădie a dus la creșterea HDL, colesterolul bun.

Pentru un efect mai puternic și pentru reducerea colesterolului total din sânge se face o infuzie din 2 lingurițe de frunze de păpădie uscate și apă fiartă. Se lasă infuzia circa 10 minute, apoi se strecoară ceaiul și se bea de trei ori pe zi pentru efecte rapide și vizibile.

Hibiscus este o plantă găsită în multe amestecuri de ceaiuri, deoarece are multe proprietăți calmante și benefice organismului uman.

Ceaiul acrișor de hibiscus reduce considerabil colesterolul total și colesterolul rău (LDL) din sânge, crescând, totodată, nivelul de HDL, colesterol bun la pacienții cu tulburări metabolice, cum ar fi pacienții cu diabet.

Consumul de trei ori pe zi a unui amestec de ceai de sunatoare, păpădie și hibiscus, timp de o lună va duce la modificarea sesizabilă a nivelului total de colesterol din sânge, precum și la echilibrarea LDL-HDL din sânge.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!