Ce sunt și cum elimini polipii fibroepiteliali

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 06 martie 2015, 15:45
Un acrocordon, sau polip fibroepitelial este un tip de excrescență care apare pe piele, de obicei în zone ca axila sau pe gât și care nu sunt canceroase, dar sunt inestetice. Vezi ce sunt și cum elimini polipii fibroepiteliali rapid și fără riscuri pentru sănătate.

Ce sunt acrocordoanele

Aceste bucățele de carne, care pot fi de culoarea pielii, sau închise ca niște alunițe, sunt acumulări de colagen și vase de sânge mici, care apar din mai multe cauze.

Un factor este vârsta, acești polipi ai pielii fiind mai frecvenți la persoanele trecute de vârsta mijlocie.

O altă cauză a apariției lor în pliurile pielii este obezitatea. Persoanele supraponderale și obeze au mai multe pliuri în piele care presează straturile de colagen până la formarea acestor polipi.

În general, acrocordoanele sunt doar bucăți mici de piele și nu deranjează pe nimeni decât dacă frecarea și dimensiunile cresc și devin incomode sau inestetice.

Cum scapi rapid de polipi firboepiteliali

Cel mai important lucru pe care vrei să-l știi când încerci să scapi de acrocordoane este că trebuie să le tai alimentarea cu sânge. Cu alte cuvinte, dacă nu pică singure, aceste bucățele de piele trebuie cumva ”sugrumate”, astfel încât să se usuce și să cadă.

Zeamă de lămâie

Acidul ajută la descompunerea acrocordonului. Tamponează zona de două-trei ori pe săptămână și polipul va cădea singur.

Ață dentară

Leagă polipul cu ață dentară și vei observa că se va înnegri și va cădea singur după ce i se întrerupe irigarea cu sânge.

Sursa foto – Gâtul unei femei / Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!