Ce poţi păţi dacă ai dinţii strâmbi

De Diana Zagrean, pe

Te-ai tot gândit la un aparat dentar, dar nu ştii dacă merită efortul? Vezi ce poţi păţi dacă ai dinţii strâmbi şi poate realizezi cât de mult ai nevoie de o schimbare în dantura ta.
 
Dinţii strâmbi şi încălecaţi nu sunt doar o problemă estetică, ci pot duce la boli reale şi serioase.

Carii

Dinţii strâmbi sunt mai greu de curăţat prin periaj normal şi faptul că nu sutn aliniaţi creează spaţii greu accesibile, unde resturile aliemntare şi bacteriile se adună şi distrug smalţul.
Dinţii strâmbi se îmbolnăvesc mai repede, sunt mai greu de tratat şi de curăţat.

Probleme la mestecat

Masticaţia alimentelor poate fi problematică sau îngreunată dacă dinţii nu se întrepătrund cum ar trebui.
Unele aliemnte sunt mai greu de mestecat chair şi dacă ai dinţii perfect aliniaţi, dar o muşcătură inversată poate să provoace tot felul de probleme de sănătate din cauza înghiţirii alimentelor întregi sau doar parţial mestecate.

Risc de fracturi dentare

Dacă un dinte este strâmb, o muşcătură greşită dintr-un obiect sau aliment tare poate să cauzeze o fractură dentară dureroasă şi inestetică.
Dinţii care ies din rând sunt mult mai expuşi la lovituri, accidentări şi spargere, pentru că restul danturii nu preia şocurile în mod egal.

Muşchi stresaţi

Muşchii fălcilor şi articulaţiile maxilarului şi mandibulei pot deveni suprasolicitate dacă dinţii sutn strâmbi. Vorbitul şi mâncatul se pot dovedi mai dificile pentru anumite părţi ale gurii şi musculaturii feţei.

Probleme din sfera psihologică

Mulţi oameni cu dinţii strâmbi au probleme cu adaptarea la un mediu social nou, sunt retraşi şi compelxaţi din cauza aspectului inestetic al danturii inegale şi inechilibrate.
Sursa foto aparat ortodonţie: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!