Carmen Brumă te învaţă cum să prepari laptele de cânepă. La ce este bun | Video

De Geo Berciu, pe Ultimul update Miercuri, 18 august 2021, 16:31

Laptele de cânepă este o alternativă foarte bună pentu cei care au alergii şi intoleranţe, pentru că seminţele din care este făcut nu conţin alergeni. Carmen Brumă îţi arată cum să-l prepari.
Pentru cei care au intoleranţă la lactoză, laptele de cânepă este cel mai indicat. Pentru a-l prepara acasă ai nevoie de 100-150 grame de seminţe de cânepă decorticate (cumpărate din magazinele naturiste), pe care le acoperi cu apă şi le laşi peste noapte la frigider. Pentru a obţine 500 de ml de lapte, ai nevoie de aceeaşi cantitate de apă. Aceasta se pune în blender împreună cu seminţele, se mixează, apoi se strecoară printr-o sită. Pentru îndulcirea laptelui, puteţi folosi miere de albine, suc de agave, ştevie sau stafide, iar pentru aromă, scorţişoara este cea mai indicată.
Seminţele de cânepă

Seminţele de cânepă sunt o sursă importantă de acizi graşi omega-3, proteine, calciu, magneziu, fibre, fier, fosfor, sodiu şi multă vitamina E. Conţin 30% proteine, din care 65% o reprezintă edestina, o proteină uşor de digerat, astfel că înlocuiesc cu succes proteinele de origine animală. Le găseşti în magazinele naturiste.
Carmen Brumă te învaţă cum să prepari laptele de cânepă. La ce este bun | Video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!