Faci asta cu poșeta ta? Vezi la ce pericole te expui!

De Simona Josan pe
Obiectul pe care femeile îl poartă peste tot, poșeta, este un focar de infecție, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Mauritius. 

Peste 90 la sută din gențile sunt pline de bacterii, iar femeile sunt cele mai mari admiratoare ale acestui accesoriu, și, prin urmare cele mai mari purtătoare de microbi. Potrivit oamenilor de știință, reprezentantele sexului frumos își lasă poșetele pe unde apucă, fie că etse vorba de mocheta unui restaurant, chiuveta unei toalete insalubre sau pur și simplu pe jos, într-un parc. Tot ei au arătat că femeile își curăță foarte rar gențile.

Gențile femeilor și ale bărbaților sunt vectorii principali ai transmiterii bolilor. Am constatat că gențile femeilor sunt mai murdare decât cele ale femeilor”, conchid oamenii de știință într-un articol publicat în publicația Advanced Biomedical Research.

Studiul a fost făcut pe 145 de accesorii ce aparțineau unui număr de 80 de femei și 65 de bărbați, iar conform rezultatelor, 95,2 la sută din poșete erau ”contaminate”.

E mai sănătos să ai o poșetă din piele

Doar 1,2 la sută din femei, mai spun cercetătorii, își spală gențile o dată pe lună, în timp ce 81,5 la sută nici măcar nu se obosesc să și golească și să le curețe.

Dacă ar fi să ne luăm după aceiași experți, poșetele din piele sunt mai puțin purtătoare de bacterii, comparativ cu gențile din materiale sintetice. Explicația? Suprafața moale și fină a materialului natural împiedică microbii să se înmulțească.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat