Dacă suferi de vreo boală respiratorie, aerosolii cu apă sulfuroasă te-ar putea ajuta

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 08 iulie 2021, 11:03
Bolile respiratorii pot lovi pe oricine. De la bronșite la sinuzite, de la alergii la astm, ele sunt un inconvenient pentru cine are ghinionul să se pricopsească cu ele.

Partea bună este că simptomele anumitor boli respiratorii pot fi ameliorate cu aerosoli cu apă sulfuroasă. Apa sulfuroasă se găsește din plin în Băile Herculane. În Valea Cernei din Băile Herculane, 16 izvoare naturale cu apă termominerală sunt înșirate pe o distanță de 4 km, de-a lungul râului Cerna. Cel mai important factor curativ natural, care a creat renumele Băilor Herculane îl constituie izvoarele termale cu apă termosulfuroasă și cele clorurosodice radioactive.

Beneficiile sulfului viu

Dacă suferi de vreo boală respiratorie, aerosolii cu apă sulfuroasă te-ar putea ajuta

Sulful termal din apele termominerale din stațiunea Băile Herculane este un sulf solubil, dizolvat în apele termale de mare adâncime, cu o mare putere de pătrundere și de difuziune în organism în timpul îmbăierii. Clinicianul și balneologul prof. dr. Marius Sturza a denumit, din acest motiv, sulful termal conținut de apele termominerale din Herculane „sulf viu”.

Fără sulf, procesele fiziologice fundamentale, transformările biochimice complexe vitale și intime ale țesuturilor nu ar putea avea loc. Singurul sulf asimilat în organism este sulful neoxidat. Prin urmare, un compus al sulfului este cu atât mai activ, cu cât este mai puțin oxidat. Sulful viu de Herculane este deosebit de eficient în tratarea afecțiunilor respiratorii prin cura balneară cu aerosoli. Cu ajutorul unei asemenea cure poți ameliora simptomele mai multor boli respiratorii, cum ar fi bronșite, traheo bronșite cronice, sinuzite, alergii respiratorii și astm bronșic.

Ce presupune tratamentul cu aerosoli cu apă sulfuroasă

Dacă suferi de vreo boală respiratorie, aerosolii cu apă sulfuroasă te-ar putea ajuta

Acest tratament presupune efectuarea de inhalații printr-un aparat de aerosoli cu ultrasunete, care transformă apa minerală sulfuroasă din lichid în aerosoli. Principalul avantaj al aparatului de aerosoli cu ultrasunete este capacitatea de a transforma lichidul care trebuie administrat (apă minerală sulfuroasă sau medicamentele în formă lichidă) în particule extrem de fine, de aproximativ 5 microni, care sunt mult mai ușor de inhalat. Inhalarea aerosolilor ajută la eliminarea secrețiilor din plămâni, relaxează mușchii căilor respiratorii, permite o mai bună oxigenare a plămânilor și crește rezistența la infecții a mucoasei căilor respiratorii.

Pe lângă cele 16 izvoare naturale cu apă termominerală din Valea Cernei mai există un foraj de mare adâncime, care a scos la suprafață un izvor propriu de alimentare pentru bazele de tratament ale hotelului Diana Resort și Afrodita Resort & Spa. Pentru a afla mai multe detalii despre terapiile cu aerosoli cu apă sulfuroasă, intră pe www.dianaresort.ro.

Sursa foto – PR & 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!