Ţi-ai bea propria urină? Vezi ce presupune urinoterapia

De Sandra S., pe Ultimul update Marți, 31 ianuarie 2017, 12:48

Urinoterapia face parte din medicina alternativă şi se referă la diferitele uzuri ale urinei umane, pentru tratamente cosmetice dau medicinale. Încă nu există destule dovezi că într-adevăr această metodă ar funcţiona, dar cei care o folosesc îi laudă efectele. Află mai multe despre urinoterapie!

Ce conţine urina

Principalele substanţe găsite în urină sunt ureea şi apa, alături de mici cantităţi de hormoni, corticosteroizi, deşeuri nitrogenoase, amoniac şi creatină.
Atunci când urinezi, corpul elimină substanţele pe care nu le poate asimila în acel moment, odată cu toxinele rezultate după procesarea lichidelor şi alimentelor consumate. Totuşi, medicii susţin că dacă reintroduci urina în organism, nu garantează că de data aceasta vei asimila substanţele bune pe care le-ai eliminat de prima oară şi nu există dovezi că ar fi o formă de tratament sănătoasă, ci în cel mai bun caz nu îţi afectează sănătatea cu nimic.

Urinoterapie împotriva cancerului

Practicanţii medicinei alternative de acest tip susţin că ureea şi urina au proprietăţi anti-cancer: antigeni celulari transferaţi şprin urină şi reintroduşi în corp pot crea anticorpi care să lupte împotriva cancerului. Cu toate acestea, nu există dovezi ştiinţifice care să ateste rezultatele, spun cercetătorii. Pe de altă parte, există câteva persoane care susţin că au făcut urinoterapie şi au reuşit să se vindece de cancer.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!