Angelina Jolie şi-a extirpat ovarele! De ce a făcut operaţia radicală

De Geo Berciu, pe Ultimul update Marți, 24 martie 2015, 10:42
Angelina Jolie a şocat din nou după ce a anunţat că a trecut printr-o nouă operaţie radicală: aceea de extirpare a ovarelor şi a trompelor Fallope.

Angelina Jolie s-a supus acestei operaţii radicale ca metodă preventivă împotriva cancerului, iar anunţul a fost făcut într-o scrisoare publicată de ziarul New York Times. „Plănuiam acest lucru de ceva vreme. Este o operaţie mai puţin complicată decât mastectomia, dar efectele ei sunt severe. Femeia ajunge la o menopauză forţată. Aşa că m-am pregătit fizic şi emoţional, am discutat cu medicii, m-am documentat despre medicina alternativă…”, a povestit actriţa.

Şocanta veste vine la doi ani după ce actrița a fost supusă unei duble mastectomii, pentru a preveni riscul potențial de apariție a unui cancer la sân, ca urmare a prezenței unei gene defectuoase de care era purtătoare.

Actrița în vârstă de 39 de ani, care și-a pierdut mama, Marcheline Bertrand, din cauza unui dublu cancer ovarian și mamar în 2007, a suferit anul trecut o dublă mastectomie, după ce a descoperit că este purtătoare a genei BRCA1, genă care mărește considerabil riscul de a se îmbolnăvi de ambele tipuri de cancer de care a suferit și mama sa.

(Sursa foto: Hepta)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!