Alimente și băuturi care îți distrug rinichii

De Diana Zagrean, pe
Unele alimente și băuturi îți fac mai mult rău decât crezi și unele dintre acestea îți afectează puternic rinichii. Nu te gândi doar la alimentele sărate, deoarece multe substanțe ajung să se filtreze în rinichi. Vezi care sunt și evită-le pentru a avea rinichi sănătoși.

Sarea, principalul inamic al rinichilor

Sarea crește presiunea sângelui în artere, înrăutățește procesele de inflamare din corp și forțează rinichii să filtreze multă apă. Oamenii moderni consumă cu aproape un gram mai multă sare decât ar avea nevoie în fiecare zi, iar rinichii nu au cum să nu simtă diferența.

Multe alimente conțin sare fără să fie sărate, cum ar fi carnea, mezelurile, fast food, sosurile, nuci și semințe, brânzeturi, condimente, etc.

Unele legume și fructe

Teoretic, legumele și fructele sunt sănătoase și recomandate de medici. Dar dacă ai probleme cu rinichii este bine să eviți anumite alimente din această categorie.

Legumele și fructele care conțin mult potasiu trebuie evitate dacă deja știi că ai probleme cu rinichii: banane, broccoli, portocale, cartofi, roșii, ciuperci, pepene verde, varză, prune, stafide și păpădie.

Lactate

Atunci când suferi de o boală de rinichi, echilibrul dintre mineralele din corp poate fi afectat. Deși cel mai grav este dezechilibrul de potasiu și sodiu din corp, nici dacă pierzi fosfor și calciu nu vei fi sănătos.

Rinichii bolnavi filtrează uneori prea mult foșfor și corpul începe să ia calciu din oase pentru a echilibra balanța celor două minerale.

Unele lactate pot crește nivelul de fosfor din sânge, care scade nivelul de calciu din oase: ciocolată, semințe, lapte, iaurt, brânzeturi, fasole, mazăre.

Sursa foto durere rinichi: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!