Află cum te poți lăsa de fumat în mod natural

De Sandra S., pe

Fumatul este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pe care le au românii. Este responsabil pentru cele mai multe incidențe ale cancerului pulmonar, dar și alte boli ale plămânilor și ale altor organe. Este timpul să te lași de fumat și poți face asta în mod natural.
Este greu să te lași de fumat, dar nu imposibil. Ai nevoie de multă ambiție, de disciplină și câteva ajutoare:

Schimbă-ți dieta

Mănâncă tot mai multe fructe și legume proaspete încă dinainte să începi să te lași de fumat. Gustul dulceag al fructelor și legumelor va face gustul de țigară tot mai neatrăgător. Mai mult, studiile arată că cei mai mulți fumători simt nevoia să aprindă o țigară în timp ce beau cafea, alcool sau consumă carne roșie. Când vrei să renunți la țigări, ia o pauză și de la aceste trei produse.

Acupunctură auriculară

Medicina chinezească vine cu o soluție larg răspândită pentru cei care vor să se lase de fumat – acupunctura auriculară (în ureche). Specialiștii au declarat că există dovezi științifice potrivit cărora acupunctura auriculară scade pofta de țigări drastic, încă de la prima ședință.

Schimbă-ți rutina

Dacă primul lucru pe care îl făceai de dimineață era să aprinzi o țigară, înlocuiește acest obicei cu altul. Prepară un mic dejun sănătos sau fă un duș care să te energizeze – dușul scoțian are rezultate foarte bune, alternezi apa caldă cu cea rece la intervale de câteva secunde.

Strânge banii pe care i-ai fi dat pe țigări

Pune la vedere un borcan în care să strângi toți banii pe care i-ai fi dat pe pachetele de țigări. La sfârșit de săptămână sau lună numără-i. Vei fi uimit de cât de mul economisești dacă nu mai fumezi.

Fă mai multă mișcare

Și exercițiile fizice ajută atunci când vrei să te lași de fumat. Studiile au arătat că exercițiile intense și viguroase au cele mai bune rezultate în acest sens.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!